Pokud by měl člověk sestavit žebříček pěti nejlepších mexických režisérů, bezpochyby by do něho měl patři i Alejandro González Iñárritu, který filmovému světu nadělil parádní snímky jako Amores perros, Babel, Birdman a Revenant, přičemž za poslední dva zmíněné dokonce vyhrál Oscara. Asi před půlrokem ale skončila produkce Iñárritova nejnovějšího filmu, který ponese název Bardo. Přednedávnem ale vyšla novinka o tom, že režisérův snímek se nakonec objeví na Netflixu. Scott Stuber, jeden z hlavních představitelů streamovací platformy, se k tomu vyjádřil následovně.

,,Alejandro je jedním z největších moderních filmařů a jedním z předních vizionářů v našem oboru. Dáme milovníkům filmu všude po světě příležitost zažít film prostřednictvím globálního uvedení v kinech a celosvětového uvedení filmu na Netflixu. Jelikož Alejandra znám už dlouho, jsem osobně velmi nadšený, že s ním konečně budu moci pracovat a představit jeho film celosvětovému publiku.“

Snímek Bardo bude nostalgickou komedií, která bude založená na určité velkolepé cestě. Hlavním hrdinou by měl být mexický novinář a dokumentarista, který se navrátí do své rodné země, aby se mohl potýkat se svou identitou, rodinnými vztahy, s bláznovstvím svých vzpomínek a novodobou realitou své země, v níž vyrůstal. Film se natáčel převážně v Mexico City, což je i rodným městem režiséra. Je tedy možné, že se dočkáme částečně biografického snímku, který bude vycházet z režisérových vzpomínek. 

Iñárritu se tak po více než sedmi letech od dob Revenanta konečně vrátí do světa filmu. A kdo ví, třeba mu to vynese zase nějakého toho zlatého plešouna. Na scénáři s režisérem opět spolupracoval Nicolás Giacobone, který mu už pomáhal s filmy jako Biutiful, Birdman a Revenant. Filmový tým také tvořil kameraman Dairius Khondji, produkční Eugenio Caballero a kostýmní výtvarnice Anna Terrazas. V hlavních rolích se zas představí Daniel Jimenez Cacho a Griselda Siciliani.

Filmu bychom se měli dočkat patrně až někdy příští rok