Máme tu první trailer na připravovaný komediální seriál Mythic Quest: Raven's Banquet. Jde o seriál od autorů It's Always Sunny in Philadelphia, který se zaměří na fiktivní studio. To připravuje největší masivně multiplayerovou hru všech dob. Kreativním ředitelem je narcistický Iam Grimm (hraje Rob McElhenney), jenž si chce splnit dlouholetý sen a vytvořit hru, z níž budou všichni paf. De facto by se dalo říct, že Mythic Quest je v našem světě World of Warcraft od Blizzardu.

Všestranný přístup Grimma k vedení studia si ale vybere daň na morálce v týmu, zejména u žen, které vykonávají spoustu práce v zákulisí. Ze seriálu se máme dozvědět nejen o zákulisí vývoje videoher, ale rovněž prozkoumat složité lidské vztahy, kterým zaměstnanci při produkci velké hry musejí čelit.

Do seriálu je zapojen i Ubisoft, konkrétně výkonný viceprezident Gérard Guillemot je výkonným producentem, který by měl na vše dohlížet. Záda mu kryjí další kolegové z této francouzské společnosti. Není tak divu, že seriál byl poprvé ukázán loni na E3 v Los Angeles, na tiskové konferenci Ubisoftu.

Zajímavé je, že v oficiálním traileru vidíme záběry, které s největší pravděpodobností pocházejí z Kingdom Come: Deliverance od pražského studia Warhorse - konkrétně na Skalici. Warhorse dokonce na seriál upozornili na svých sociálních sítích.

První epizoda z celkových devíti bude mít premiéru 7. února/februára letošního roku na Apple TV+. Uvidíme, zda se poté dostane i na druhou řadu. Prostor tu určitě je.