Po dlouhých měsících čekání jsme se konečně dočkali. Nový komediální horor Renfield, který bude vyprávět o známém posluhovači legendárního hraběte Drákuly, se pochlubil prvním plnohodnotným trailerem, na který se můžete podívat výše.

A samozřejmě během něho hraje Bachova Toccata a fuga d moll, protože jak jinak. Do období konce 19. století se však nepodíváme, místo toho se bude film odehrávat v moderních časech, kdy se Renfield (Nicholas Hoult) snaží dostat se ze spárů svého upírského pána, aby si mohl žít normálním životem. Sám Drákula (Nicolas Cage) mu to ale samozřejmě jen tak nedovolí. Trailer taktéž odhaluje, že Renfield nakonec nebude žádným neškodným mladíčkem. Sloužení Drákulovi totiž má také své výhody. A to v podobě nadpřirozených sil, které Renfield používá k boji. Na oplátku se však musí starat o veškeré potřeby svého pána. 

Mladý Renfield se ale následně rozhodne spojit síly s policistkou Rebeccou Quincy (Awkwafina), se kterou budou hledat způsob, jak se ze sevření pána temnot vymanit. Na jisté terapii tak místní napadne, že kdyby Renfield Drákulu zkrátka ignoroval, nikdy tak nezíská plnou moc. Tak jednoduché to ale samozřejmě nebude. Obzvlášť také vzhledem k faktu, že sám Drákula na terapii dorazí, kde patrně rozpoutá krvavý masakr.

Sám Nicolas Cage už každopádně prozradil, odkud čerpal inspiraci během příprav pro ztvárnění upírského hraběte. Údajně ho inspirovala jak známá japonská verze filmu Kruh, tak i horor Zhoubné zlo, který v roce 2021 natočil režisér James Wan. 

I přestože Renfield bude hororem komediálním, údajně se můžeme těšit na opravdu hodně galonů krve. O režii filmu se postaral Chris McKay, scénář zas zpracovali Ryan Ridley a Robert Kirkman, který je jedním z tvůrců legendární komiksové série The Walking Dead.

Dále se také ve filmu objeví herci jako Adrian Martinez, Ben Schwartz a Shohreh Aghdashloo.

Oficiální premiéra v našich kinech je stanovená na 13. 4. 2023.