Před nějakým časem mnohé fanoušky překvapila informace o tom, že je ve výrobě seriál z produkce HBO, jenž bude volným pokračováním slavné Hry o trůny. Zaměřit by se měl na Jona Snowa a jeho dobrodružství po událostech poslední řady původního seriálu. A koho vlastně napadlo seriál vytvořit? To odhalil sám G. R. R. Martin, podle jehož knih slavný fantasy seriál vznikl. Autor potvrdil, že s onou myšlenkou přišel sám Jonův seriálový představitel, tedy Kit Harington. Ten už si údajně také vyhlédl showrunnery a scenáristy, kteří by se měli o připravovaný spin-off postarat. Martin však uvedl, že jejich jména zatím ještě nemohou být zveřejněna. Zejména protože celý projekt je stále ještě v plenkách. 

Seriál už má také pracovní název, který jen těžko někoho překvapí. Nadcházející série zatím nese jméno SNOW. Ovšem je možné, že finální název bude nakonec jiný. Martin taktéž uvedl, že seriál o Jonovi už je v přípravách hezkých několik měsíců, ovšem teprve nedávno se o něm dozvěděla také veřejnost. A bude se vůbec slavný autor na seriálu nějak podílet? Inu, ve svém blogu naspal následující:

,,Podílím se na tom. Stejně jako v případě Tajemného rytíře, Mořského hada, Deseti tisíc lodí a všech animovaných seriálů. Kitův tým mě tady v Santa Fe navštívil a spolupracoval se mnou a mým vlastním týmem skvělých a talentovaných spisovatelů/konzultantů, abychom seriál připravili.“

Výše zmíněné názvy patří dalším spin-offům, kterých se v následujících letech dočkáme, ovšem pro mnohé fanoušky je SNOW obzvlášť poutavý, protože se v něm opět dočkáme postavy, co už moc dobře známe. Je ale skutečně dobrý nápad na události z otřesné osmé řady navazovat? To necháme na vaše posouzení.

Jelikož je seriál ve velice brzkých fázích výroby, patrně se ho dočkáme až za několik let. Obzvlášť také vzhledem k faktu, že produkce ze světa G. R. R. Martina jsou většinou velice nákladné a dlouhé. Kromě Haringtona zatím nevíme o nikom, kdo by byl k seriálu upsaný. Uvidíme opět Tormunda? Případně zas někoho dalšího ze Starků? To se budeme muset nechat překvapit.