Zajímavý fantasy až trochu steampunkový svět, krutá válka, útoky fanatických roajalistů, nenasytná honba za penězi a mocí, bohové, co opět kráčí po povrchu zemském a pár zbývajících prachmistrů, jedinečných mágů, kteří mohou konzumovat a ovládat střelný prach. Pár těchto jedinečných lidí dokáže udržet mír.

Přečtěte si také: Fantasy série plná střelného prachu a magie

Těmito prvky by se dal popsat svět knižní trilogie Prachmistři, s jejíž prvním dílem přišel americký spisovatel Brian McClellan v roce 2013. Zatímco se tento autor v současné době plně soustředí na druhou knižní sérii z tohoto světa s názvem Bohové krve a prachu, pár produkčních společností se ujímá „staré“ trilogie Prachmistři, aby z ní udělaly nový televizní seriál.

S informací přišel magazín Deadline, který vyzpovídal kanadského producenta a scénáristu Josepha Mallozziho. Ten stojí například za velkým počtem epizod ze seriálu Hvězdná brána, Kurýr nebo Dark Matter a samozřejmě bude pracovat i na adaptaci Prachmistrů. Kromě Mallozziho se do projektu zapojí i kanadské produkční společnosti No Equal Entertainment a Frantic Films.

Příběh se bude odehrávat v Adru, v jednom z Devatera států založeným Kresimirem, nejstarším bohem. Ze začátku se seriál zaměří na polního maršála Tamáse. Tomu se podařilo svrhnout krále, aby hladovějícímu lidu přinesl chleba, jenomže také vyprovokoval válku v Devateru států.

Oficiální datum uvedení zatím nebylo oznámeno. Jelikož je však projekt ve velmi rané fázi, čekání bude asi ještě dlouhé. Do té doby však máte čas si knižní sérii Prachmistři alespoň přečíst.