Pokud jste fanoušci všemožných komiksů, tak pro vám máme senzační zprávu, která navíc není žádným aprílovým žertem. Tedy doufejme. Knihkupectví Knihy Dobrovský totiž představuje svou zbrusu novou nakladatelskou značku GATE se zaměřením na mangu a komiksy. GATE se tak u nás připojí k dalším oblíbeným nakladatelům, kteří se na vydávání japonských komiksových děl zaměřují. Mezi další patří například CREW či ZonerPress. 

Knihkupectví ve svém prohlášení poznamenává, že v této branži je úplným nováčkem, tudíž na své první projekty půjdou pěkně zlehka. Rozhodlo se proto, že začne dvěma krátkými sériemi. Koncem nadcházejícího měsíce se tak můžeme těšit na první díl mangy Zdál se mi zase ten stejný sen, která je zas adaptací úspěšného stejnojmenného románu z roku 2015. Příběh se tak zaměří na dívku jménem Nanoko, která začne polemizovat nad tím, co je to vlastně skutečné štěstí.

Příští měsíc nám nakladatelství zas představí první díl fantasy mangy jménem Dívka ze země Venku. Zdá se vám ten název povědomý? Není divu, kdysi jsme vás zde informovali o tom, že na motivy mangy vzniká i filmová adaptace. Příběh se zaměří na dívku jménem Šiva, která se spřátelí s temnou, tajemnou a do jisté míry i děsivou bytostí, které jednoduše říká Učitel. Ale i přestože se spřátelí, má to jeden zásadní háček. Jeden druhého se nesmí dotknout. Dívka a Učitel totiž oba pocházejí ze zcela odlišných světů. 

Těšit se tak můžete na krásné kresby a opravdu jedinečné příběhy, které obě tyto mangy nabízí. Ocenit by je měli jak ostřílení fanoušci, tak i čtenáři, kteří se světem komiksů teprve začínají. Nakladatelství následně nabídne ty nejlepší mangy a komiksy nejenom z celého světa, ale i od tuzemských tvůrců.