Když George Lucas v roce 1977 natáčel Star Wars Epizodu IV - Nová naděje, asi vůbec netušil, jaký kult a obrovské univerzum z tohoto jednoho projektu vznikne. Díky dalším filmům, seriálům, knihám a videohrám se Star Wars univerzum dá zařadit mezi nejrozsáhlejší univerza vůbec. Od doby, kdy značku odkoupilo Disney bohužel vzniklo více průměrných projektů, než těch kvalitních.

Dnes pro vás však máme informaci o Star Wars projektu od vydavatelství Disney Lucasfilm Press, který by mohl opravdu potěšit všechny fanoušky Star Wars univerza. Již brzy vyjde 224stránkový svazek šesti hororově laděných povídek s názvem Star Wars: Dark Legends, který napsal americký spisovatel George Mann. Tento autor má za sebou vcelku dost vydaných knih, od vlastních příběhů přes Dark Souls až po Warhammer 40K. Na knize také spolupracoval ilustrátor Grant Griffin, jenž pro knihu vytvořil několik naprosto nádherných ilustrací.

Přečtěte si také: Disney připravuje několik knih k seriálu The Mandalorian

Sám autor o projektu tvrdí, že je to taková strašidelná kolekce z nejtemnějších koutů celé galaxie. Kniha nám ukáže několik tváří samotné temné strany. Od Sithských lordů přes Nightsisters až po strašidelná monstra a strašné proměny lidí. Vyprávění jednotlivých příběhů bude ve formě klasických táborákových duchařských historek, které vám nedají spát.

Jak sami vidíte, Star Wars: Dark Legends vypadá jako velice zajímavý a v tomto univerzu neokoukaný projekt, který by nás všechny mohl v dobrém překvapit. O jeho kvalitách se budeme moci přesvědčit 28. července/júla 2020, kdy se kniha objeví na pultech obchodů v USA. S českým překladem bychom bohužel moc nepočítali. Pokud však lépe ovládáte angličtinu, Dark Legends se určitě objeví na několika českých eshopech, které se orientují na knihy v angličtině.