Knižní série Píseň ledu a ohně od George R. R. Martina a její seriálová adaptace s názvem Hra o trůny si získala velké masy fanoušků po celém světě. Knižní série se dá bezpochyby zařadit mezi knihy, které patří mezi to nejlegendárnější z fantasy literatury. Seriál by se taktéž dal díky kvalitám a vysokému rozpočtu nazvat tak trochu jako definující. Od jeho uvedení se totiž začalo objevovat čím dál více seriálů, které by se svou kvalitou zpracování nemusely stydět ani před AAA blockbustery.

Přečtěte si také: Knižní série a univerza, která definovala žánr fantasy: Část druhá

A u seriálové adaptace dnes zůstaňme. Každý z nás, kdo Hru o trůny hltal, si určitě vzpomene na mnoho různých zvratů a událostí, které se během těch necelých 68 hodin v seriálu staly. Na většinu z nich začalo časem vznikat takové množství memů a vtipů, že to snad ani není možné.

Pokud vás parodování jednotlivých scén Her o trůny bavilo, máme pro vás jeden komiksový tip, jehož vydání právě připravuje nakladatelství CPress. Jedná se o parodické krátké výjevy s názvem Hra o tuříny, kterou vytvořili neznámí umělci s pseudonymy Madame Lady a Tom.

Celá kniha nám připomene velkolepá dobrodružství oblíbených hrdinů ze seriálové adaptace v krátkých výjevech plných odvahy, statečnosti, lsti, ale i podlosti, zákeřnosti a nekorektního humoru. „Své hrdiny už nikdy neuvidíte ve stejném světle jako dříve...“

Tento netradiční pohled na ikonický seriál by měl vycházet již dnes 9. listopadu/novembra 2020. Hra o tuříny bude obsahovat 120 barevných stran v brožovaných deskách.