V roce 2018 vydalo nakladatelství Argo zahraniční povídkovou sbírku s názvem Kniha mečů, jenž svým čtenářům představila dosud nezveřejněné fantasy příběhy od uznávaných autorů. Knihu dal dohromady americký editor Gardner Dozois a do sbírky použil povídky například od George R. R. Martina, Daniela Abrahama, Gartha Nixe a dalších.

Po necelých čtyřech letech od vydání této povídkové sbírky v Česku přijde nakladatelství Argo s novou antologií ve stejném stylu, jako byla Kniha mečů. Antologii s názvem Kniha magie dal opět dohromady uznávaný editor Gardner Dozois, v repertoáru autorů se však pár lidí vystřídalo.

Přečtěte si také: Nakladatelství Fragment vydává třetí díl fantasy série Kroniky Deštné divočiny

Z minulé sestavy se můžete těšit na K. J. Parker, Scotta Lynche (Páni parchanti), Gartha Nixe (Staré království) a samozřejmě George R. R. Martina (Píseň ledu a ohně). Co se týče nováčků, své umění budou moci předvést Megan Lindholm (Kroniky Deštné divočiny), John Crowley (Malý, velký), Tim Powers (Brány Anubisovy) a Elizabeth Bear (Království lotosu). Skoro každý z těchto vyjmenovaných autorů se už v nějakém z našich článků objevil a určitě se jedná o špičky v tomto oboru.

Povídková sbírka Kniha magie by podle předběžných informací měla vyjít 31. března/marce roku 2021. Datum vydání se však může určitě změnit, protože nakladatelství Argo mělo v poslední době celkem velké problémy s odhadem přípravy knih pro prodej.