Český spisovatel Vladimír Šlechta patří mezi špičku české žánrové literatury. Svou autorskou kariéru začal v roce 1993, kdy v časopise Ikarie vydal krátkou povídku Legendární zbraň. O šest let později se jeho kariéra rozjela naplno, pod taktovkou nakladatelů Golem Ríša a Klub Julese Vernea vydal Vladimír Šlechta dva romány, které mezi čtenáři sklidily velký úspěch. Od té doby autor vydává jeden román za druhým a v současné době se může pyšnit 28 vydanými knihami z žánrů sci-fi a fantasy.

Přečtěte si také: Třetí díl série Poslední velkoměsto ve fázi tisku

Poslední knihu, kterou Vladimír Šlechta poslal do prodeje, byl třetí díl postapokalyptické série Poslední velkoměsto, o kterém jsme vám v září/septemberi minulého roku přinesli samostatný článek. Teď se však autor vrací zpět k žánru fantasy a již velmi brzy nám přinese nový příběh ze světa knih Krvavé pohraničí a Šílený les.

Hraničář, jak se tento nový počin od Vladimíra Šlechty jmenuje, čtenáře zavede do bažinatého Orcigardu, kam se komanda dobrodruhů vydávají bojovat s orky a drancovat rozvaliny starých chrámů:

„Přes hraničářskou osadu zvanou Chawyna procházejí komanda dobrodruhů, aby v bažinatém Orcigardu bojovala s orky a drancovala rozvaliny starých chrámů. Moc Temného mága se zdá být nezlomitelná, vyskytují se však názory, že jeho vláda nad Orcigardem už brzy skončí. V těchto nelehkých časech žije Jonni, obyčejný kluk z Chawyny. Bojuje s orky i s bandity, hledá své místo v hraničářské komunitě. Stává se svědkem i aktérem okamžiků, které změní „staré“ Pohraničí k nepoznání. Kniha Hraničář navazuje na romány Krvavé Pohraničí a Šílený les.“

Podle informací vypadá Hraničář jako samostatný román. Vydavatel však na svém facebookovém profilu zdůraznil, že se jedná o povídkovou sbírku. Všechny povídky by však měly být propojené a měly by se věnovat již zmiňovanému hraničáři Jonnimu, kterého mohou fanoušci znát z předchozích knih.

Fantasy příběh Hraničář vydává malé české nakladatelství BROKILON. Podle informací z oficiálního facebookového profilu vydavatele by se kniha měla v prodeji objevit 10. června/júna 2021