Přesně za měsíc nám studio Paramount nadělí další nálož bitvy mezi obrovitánskými roboty, kteří nadělají na Zemi pořádnou paseku. Snímek Transformers: Probuzení monster se pochlubil zbrusu novým klipem, který nám představí hlavní hrdiny příběhu. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už dlouho víme, v nejnovějším díle se nám představí frakce Maximalů, kterou vede robotí opičák Optimus Primal (Ron Perlman). Právě na něho narazí v peruánské džungli hlavní lidský hrdina jménem Noah (Anthony Ramos), ovšem na nějaké hřejivé přivítání může rovnou zapomenout. Rázem na scénu nastoupí nejenom další zvířecí Maximalové, ale i staří dobří Autoboti s rádoby cool slovníkem.

Posléze se objeví i jejich vůdce, kterým je samozřejmě sám Optimus Prime (Peter Cullen). A následná reakce Primala by se dala skoro přeložit jako: ,,Jéžiš, ne. Už zase tenhlecten týpek.“ Dalším významným Autobotem se také stane svobodomyslný Mirage (Pete Davidson), který se s Noahem spřátelí.

Ale i přestože samotný klip končí poněkud dramaticky, všem nám je podle zveřejněných trailerů a informací už dávno jasné, že obě dvě odnože velkých robotů budou nakonec spolupracovat, aby mohli společnými silami zastavit nadcházející hrozbu. Tou by se měl stát strašlivý pán chaosu jménem Unicron, který dokáže pozřít celé planety. A už se pomalu blíží k Zemi.

Podle tvůrců bychom ale údajně měli počítat s tím, že to nebude naposledy co Unicrona v Transformerech uvidíme, podle všeho by mu měly dát prostor i příští filmy. Už nějakou dobu totiž víme, že pokud bude snímek slavit úspěch, mohlo by se jednat o počátek zcela nové trilogie. 

O režii se tentokrát postaral Steven Caple Jr., který je například zodpovědný za sportovní snímek Creed 2 (2018). Na scénáři pracovali Joby Harold, Josh Peters, Darnell Metayer a James Vanderbilt.

Dále se můžeme těšit na herce jako Dominique Fishback, Domenic Di Rosa a Lauren Vélez.

Oficiální premiéra je stanovená na 8. 6. 2023.