Minulý týden pokračovala hledání Klaxana Blazegripa. Duše získaly nové informace, nový kontakt, ale také je o jednoho spojence připravil Klaxan. V odvetném souboji se mu ovšem opět podařilo zmizet. 

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Que T. a Thomerican se vydali směr archiv Kobaltové duše. Společně prostudovali mnoho informací o rase hobitů. Zároveň se s místím archivářem podělili o své výzkumné poznatky. Vysvětlili mu, že existují jistí hobiti, kteří spí v žábách. Archivář Git byl jejich zážitky velmi překvapen a slíbil jim finanční odměnu a zaznamenání těchto poznatků do knih, pokud přivedou jednoho z těchto hobitů jako důkaz.

Brindal s Mistralem se mezitím vydali do Nezranitelného žebráka. Obchodu s kouzelným vybavením, který provozovalo několik identických tvorů a všichni si říkali Pumat. Velmi vtipné nakupování nakonec skončilo tím, že Mistral koupil dárky pro Thoma a Que. Brindal si tradičně dost zabručel, ale žádný kšeft v krámě neudělal.

Anthony se mezitím vypravil s Jerrym do jeho domu, aby mu opravil rozbité dveře a vyrobil mu zdobenou kliku.

Celá skupina se následně sešla u putyky jménem Večerní srk. Dobrodruzi získali podezření, že místní hostinský trpaslík Claive by mohl mít nějaké informace o místě pobytu Klaxana. Pokusili se z něj informace vytáhnout, ale zdálo se, že o černokněžníkovi nic neví. Když před ním ovšem zmínili jméno Gentleman, Claive na něj zareagoval. Po Brindalově agresivním přesvědčování jim barman nakonec ukázal padací dveře, které vedly do místního podzemního lokálu.

V něm bylo značné množství mužů a ti všichni tam chránili právě Gentlemana. Modrý genasi byl šéf místní organizace, která se nejspíš nevěnuje přímo legálním činnostem. Z poměrně nepříjemné situace, která mohla Duše ohrozit na životech, se nakonec stal příjemný obchodní rozhovor. Vysvětlily Gentlemanovi, že si poradily s mužem, který byl poslán, aby ho zabil. Genasi jim výměnou za to slíbil, že jim do dalšího dne získá informace o místě pobytu Klaxana.

Relativně spokojené Duše se poté vydaly zpět k Žalostnému šnekovi. Velmi rychle se uložily k odpočinku. Jediný Mistral se ještě vydal ven, aby zkontroloval Jerryho. Během své výpravy zjistil, že Klaxan je znovu ve své škole. Zároveň ale narazil i na mrtvolu Jerryho, která ležela na Pětináměstí. Mistral rychle probral zbytek skupiny a společně vyrazili ke škole. V průběhu cesty narazili na Jerryho, který měl otisk černé ruky na krku. Po rychlém truchlení ovšem skupina pokračovala v cestě.

Klaxana tam dobrodruzi nenašli. On si našel je. V naprostém klidu si za nimi přijel po hlavní silnici. Chtěl si s nimi promluvit. Ovšem skupina byla rozrušená smrtí Jerryho, takže se s ním rovnou pustila do boje. Po krátkém střetu se Klaxanovi opět podařilo zmizet. Předtím ale stačil Duším pohrozit tím, že ví, kde bydlí a nenechá to jen tak být.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Jak bude pokračovat střet mezi Dušemi a Klaxanem?

• Dokáže skupina najít jeho, nebo si on najde je?

• Bude Brindal ochotný vypovídat o svých žabích návycích?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu.