Středověkého RPG titulu Kingdom Come: Deliverance se prodaly tři miliony kusů a fanoušci netrpělivě vyhlížejí pokračování. Mezitím se ale v zákulisí děje něco, co může husitské RPG proslavil po celém světě a zajistit, že druhý díl bude mnohem úspěšnější.

Pražské studio Warhorse podepsalo smlouvu s Erikem Barmackem. Bývalý šéf Netflixu a nyní majitel studia Wild Sheep Content se sídlem v Los Angeles ve spolupráci s Martinem Frývaldským (generální ředitel Warhorse Studios) chystá televizní adaptaci. Společně hledají scénáristy, režiséra a herce.

V současné době nevíme, zda půjde o film nebo seriál. Osobně bych si vsadil na seriál, který by mohl konkurovat Zaklínači od Netflixu. Barmack roli producenta zastává také u připravované filmové adaptace Yakuzy od Segy.

Barmack měl v Netflixu na starost filmy a seriály vznikající mimo USA. U Kingdom Come: Deliverance producent prohlásil, že jde o jedinečný projekt, který oslovuje lokální a globální trh zároveň, stejně jako Zaklínač.

Kingdom Come: Deliverance bylo vydáno v roce 2018 pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na začátku minulého roku Warhorse Studios koupila společnost THQ Nordic prostřednictvím své divize Deep Silver. Hra vás zavede na výpravné dobrodružství v Čechách posledních Lucemburků. Na své cestě zažijete porážky i vítězství, šarvátky i velké bitvy, budete mluvit se šlechtici i kmány a zažijete středověk tak zblízka, jak je bez újmy na zdraví možné.

Přečtěte si také: Tvůrce Yakuzy nenechá film vzniknout, pokud nebude dobrý

„Probouzíte se jako syn vesnického kováře Jindřich vprostřed zuřící občanské války. Při nájezdu žoldnéřské armády na vaši ves pouze zázrakem uniknete jisté smrti a bezmocně pak přihlížíte, jak nájezdníci pobíjejí vaše přátele, a nakonec i celou rodinu. Jediné, co si z místa zkázy odnášíte, je meč vykovaný vaším otcem, a odhodlání vypátrat a ztrestat vrahy svých blízkých. Pomstěte své rodiče a pomozte ubránit svou domovinu před dobyvačnými vojsky!“ dočteme se v popisku Kingdom Come: Deliverance.

PŘÍBĚH HRY

Tehdejší Čechy byly proslulé vyspělou kulturou, bohatstvím stříbra a impozantními hrady. Ale po smrti Otce vlasti, císaře Karla IV., se daly do pohybu události, které nakonec vedly k husitským bouřím a roztříštily jednotu Svaté říše římské.

Karlova koruna připadla jeho synovi Václavovi. Ten byl celý život vychováván k následnictví, ale ke zklamání mnohých si příliš z Karlova odkazu nevzal. Vladařským povinnostem se totiž věnoval zřídkakdy a čas trávil raději na hodokvasech. Nestability v zemi a Václavovy slabosti využil jeho nevlastní bratr, uherský král Zikmund Lucemburský. Pod zástěrkou pomoci se vypravil do Českých zemí, kde Václava zatkl a nechal uvěznit. Sám se potom vrhl na drancování královských statků.

Na pozadí těchto událostí se odehrává náš příběh. Jindřich, syn vesnického kováře, se důvěrně seznámí s tím, jak to vypadá, když se tvoří dějiny: do jeho poklidného života vtrhne žoldnéřská armáda pod velením samotného Zikmunda a během chvíle ho připraví o rodiče, snoubenku, majetek i budoucnost.

Stříbrná Skalice, L.P. 1403. Jindřich, syn místního kováře, se probouzí do dne, který nebude jako ostatní. Ještě stihne se svým otcem dokončit poslední meč pro svého lenního pána, ale pak se na obzoru objeví korouhve kumánských nájezdníků.

Jindřich si útěkem zachrání holý život, ale brzy pochopí, že nemůže věčně jen prchat. Pochopí, co je pro každého člověka na světě nejdůležitější: král, rodina a pomsta.