Být kreativní ve světě D&D je kolikrát daleko těžší, než se na první pohled může zdát. Řeč v tomto případě ale není o kreativním řešení problémů a hledání způsobů, jak z Pána Jeskyně udělat toho největšího šaška u stolu, mluvíme o kreativitě samotných postav. Řemesla jsou už dlouhou dobu kámen úrazu a pro mnoho hráčů nejsou nic víc, než poznámka zastrčená v kolonce "původ" na deníku postavy.

Tento problém se ale už před několika lety rozhodl vyřešit jistý William Reed, známý pod přezdívkou KibblesTasty, který se rozhodl vypustit do světa výsledek své několikaleté práce a snahy o vytvoření fungujícího rozšíření pro D&D 5e, které hráčům dá možnost ponořit se do tajů mentálních schopností jako je Telepatie, Telekineze a jiné Tele-záležitosti.

O co se tedy vlastně jedná? Kibbles' Compendium of Craft and Creation je kompletní rozšíření pro D&D 5e obsahující dodatečná pravidla pro výrobu předmětů a elixírů, ať už existujících nebo úplně nových (platí samozřejmě i pro jídlo), více než 12 nových subclass pro existující povolání, 2 zcela nová povolání Psion a Inventor a mnoho dalšího. Samotná kniha přichází v PDF a v pevném obalu, zatímco rozšíření pro postavy a systém pro výrobu předmětů jsou v měkké vazbě.

Povolání Psiona s sebou přináší krásné zapracování dlouho chybějícího herního stylu. Vaše mysl se stane nástrojem, pomocí kterého můžete aktivně ovlivňovat svět okolo vás.

Na druhou stranu Inventor je prapůvodním duchovním předkem Artificera, kterého známe z Eberronu a nedávno vydaného Tashina kotlíku všeho. Tato varianta fantasy vynálezce vám umožní ovládnout nejrůznější udělátka, magické infuze, kouzelnou zbroj a nebo se vydat více experimentální cestou.

Systém výroby, který KibblesTasty uvádí, má za cíl dát hráčům možnost vyrábět vše, od existujících předmětů až po předměty potenciálně existující. Dále také nové možnosti odměn pro hráče v podobě předmětů, které samy o sobě nemají žádnou hodnotu, ale otevřou cestu ke všemu, co by z nich potenciálně šlo vyrobit. Primárně se však jedná o jednoduchý ale podrobný systém pro hráče i vypravěče.

A v neposlední řadě dostanete nové obyčejné i magické předměty, přes 40 nových kouzel, Zdatnosti, volitelné dovednosti a mnoho možností, jak zakomponovat mentální schopnosti a vynalézání do vašeho existujícího světa.

Kickstarter pro tuto knihu sice ještě nějakou dobu poběží, to ale neznamená, že se vyplatí čekat, protože každá koruna přihozená k tomuto projektu je koruna na dobrou věc!