Jelikož Kevina Spaceyho v roce 2017 v rámci kampaně MeToo obvinilo hned několik lidí ze sexuálního obtěžování, včetně třeba Anthonyho Rappa ze seriálu Star Trek: Discovery, který prohlásil, že Spacey mu v jeho čtrnácti letech dělal nemravné návrhy a pokoušel se ho svést, brány Hollywoodu se oscarovému herci patrně už navěky zavřely. Klid však nenachází ani mimo hranice Spojených států, na konci jara byl totiž herec ve Velké Británii obviněn ze čtyř případů sexuálního napadení tří mužů.

I tak se ale Spacey, který nedávno vyhrál soud s výše zmíněným Rappem, snaží ve filmovém světě angažovat. Server Variety navíc nedávno informoval, že herec se bude podílet na produkci chystaného britského filmu Control. Jedná se tak o první film, na kterém se po vítězném soudním řízení podílí. 

Příběh filmu bude vyprávět o britské vládní ministryni Stelle Simmons (Lauren Metcalfe), která se pustí do vášnivého románku se samotným premiérem (Mark Hampton). Ale jedné noci, kdy Stella nastoupí do svého samořídícího auta, aby mohla odjet domů, zjistí, že někdo pronikl do systému a na dálku auto ovládá. Někdo, kdo zná její tajemství a chce se jí pomstít. Zděšená Stella se tak ocitne uvězněná ve svém autě, které se rozjede do ulic Londýna.

Spacey si tak patrně zahraje záporáka, který je za únos hlavní hrdinky zodpovědný. Nutno také dodat, že samotného herce ve filmu přímo neuvidíme, pouze uslyšíme jeho hlas. Spacey bude údajně tento týden nahrávat veškeré své repliky, samotné natáčení by pak mělo začít až někdy na začátku roku 2023. Těšit bychom se údajně měli na podobný filmový zážitek, kterým byl i thriller Telefonní budka z roku 2002. 

O režii filmu se postará Gene Fallaize, který v rozhovoru pro Variety prohlásil, že nemá zájem šťourat se ve Spaceyho osobním životě, prostě ho těší příležitost spolupracovat s jedním z největších herců současnosti.

Spacey se měl každopádně také objevit ve vysokorozpočtovém filmu 1242 - Gateway To The West, který vzniká v rámci britské, maďarské a mongolské produkce. Film by měl vyprávět o Batu Chánovi, zakladateli Zlaté hordy a vnukovi slavného Čingischána, jehož obří impérium dosahovalo až do Evropy. Kvůli výše zmíněným obviněním z Velké Británie byl však z celého projektu vyhozen. Herec se tak před soud vrátí někdy na začátku června příštího roku.