Ještě před několika lety patřil Kevin Spacey mezi nejpopulárnější a nejvíce respektované hollywoodské hvězdy současnosti. Pak ale v roce 2017 vstoupila na scénu kampaň MeToo, v rámci které hned několik lidí herce obvinilo ze sexuálního obtěžování. Například Anthony Rapp ze seriálu Star Trek: Discovery vyjevil, že Spacey mu v jeho čtrnácti letech dělal nemravné návrhy a pokoušel se ho svést. V rámci všech obvinění se Spaceymu brány Hollywoodu pravděpodobně už navěky zavřely. Nejenže byl vyhozen z úspěšného seriálu House of Cards, ale také byl smazán z mysteriózního thrilleru Všechny prachy světa, přičemž jeho původní roli za něj převzal Christopher Plummer. S hereckou kariérou však Spacey nesekl, nicméně momentálně už působí pouze v nízkorozpočtových filmech. Objevil se tak například v italském dramatu The Man Who Drew God z roku 2021. 

Ovšem pozor, podle informací z webu Deadline si Spacey zahraje jednu z primárních rolí v nadcházejícím velkofilmu jménem 1242 - Gateway To The West, který vzniká v rámci britské, maďarské a mongolské produkce. Snímek bude vyprávět o Batu Chánovi, zakladateli Zlaté hordy a vnukovi slavného Čingischána, jehož obří impérium dosahovalo až do Evropy. Bude se tak jednat o největší film, v jakém se Spacey od roku 2017 objeví. Zahraje si v něm po boku herců jako Eric Roberts, Christopher Lambert a Terence Stamp.

Zatímco několik obvinění proti herci bylo staženo, Spaceyho pokusy přimět soudce, aby Rappův případ stáhl, byly neúspěšné. Existuje také 20 anonymních obvinění, která proti němu vznesli zaměstnanci divadla Old Vic v Londýně v době, kdy tam působil jako kreativní ředitel. Žádný velkolepý comeback bychom proto očekávat neměli. Ze Spaceyho návratu do velkých filmů má ale radost slavný scénárista Paul Schrader, který sepsal scénáře ke slavným filmům Martina Scorseseho jako Taxikář, Zuřící býk a Poslední pokušení Krista.

O režii nadcházejícího historického velkofilmu se každopádně postará maďarský filmař Péter Soós, scénář si zas vzali pod palec Aron Horvath a Joan Lane.

Jste ještě stále fanoušci Kevina Spaceyho?