Kultovní režisér, scenárista a herec Kevin Smith v roce 2014 nadělil světu svůj poněkud ulítlý komediální horor Mroží muž, ve kterém se v jedné z hlavních rolí představil Justin Long. Ten ve snímku ztvárňuje podcastera jménem Wallace Bryton, jehož život se drasticky změní, když odcestuje do Kanady na rozhovor s nechvalně známou celebritou, která, aniž by to sám tušil, má… řekněme ,,zvláštní“ vztah k mrožům. Ve skutečnosti je mroži tak strašně moc posedlý, že plánuje v jednoho z nich přeměnit i nebohého Wallace. A pokud patříte ke skupince lidí, kteří si snímek užili, máme pro vás skvělou zprávu. Justin Long nedávno odhalil, že Kevin Smith pracuje na pokračování. Režisér o tom skrze SMS zprávu informoval i zbytek původního obsazení. 

I přestože film se dočkal poněkud rozporuplného hodnocení jak od kritiků, tak i od fanoušků, mnohým z nás se vpálil do mysli právě oním hrůzným zjevem „lidského“ mrože, jehož bizarní příběh celý snímek prezentuje. Film se dočkal poněkud hořkosladkého konce, který však Wallaceovi přinesl trochu klidu v jeho novém životě, je ovšem otázkou, jakým způsobem na něj naváže chystaný druhý díl. A zda o něj vůbec bude zájem mezi diváky. Smith se však v minulosti několikrát nechal slyšet, že Mrožího muže nenatočil kvůli penězům, zkrátka se jednalo o jeho vysněný filmový projekt, kterému už dlouho chtěl vdechnout život.

O ději druhého dílu samozřejmě zatím nic nevíme, nicméně sám Smith v roce 2020 nastiňoval, že v pokračování by mohl Wallace převzít roli padoucha Howarda Howea a terorizovat další nešťastníky. Tak uvidíme, zda se něčeho takového nakonec skutečně dočkáme.

Smith má momentálně plné ruce práce s propagací jeho dlouho očekávaného snímku Clerks 3, kterého se dočkáme 13. 9. 2022. Po premiéře filmu by tak měl Mrožímu muži 2 věnovat plnou pozornost.

Zhlédli jste Mrožího muže? Jak se líbil vám?