Jednu dobu se lepila smůla na paty především Bladeovi a jeho MCU rebootu. Když ale na konci podzimu minulého roku vyšlo najevo, že chystaný snímek, ve kterém upírského zabijáka ztvární Mahersala Ali, konečně našel nového režiséra, mnozí fanoušci zase začali být opatrně optimističtí. Jak ale přípravy filmu pokračují nyní? Inu, podle šéfa Marvelu Kevina Feige se zdá, že snímek už je snad konečně z nejhoršího venku, přičemž natáčet by se podle něj mělo začít už za několik měsíců.

Hlavní část produkce by údajně měla začít v Atlantě, kde se už nachází sám nový režisér chystaného filmu, tedy Yann Demange. Ten převezme otěže po Bassamovi Tariqovi, který měl Bladea původně natočit, nicméně ten na konci září minulého roku režisérskou pozici opustil a zůstal pouze v roli jednoho z výkonných producentů. Pokud se má Blade natáčet už za několik měsíců, tak se zdá, že se vší pravděpodobností už je dokončený také nový scénář, o který se měl postarat Michael Starrbury

Ten mimo jiné dostal za úkol napsat film, který by se od zbytku MCU titulů lišil svým temnějším a dospělejším duchem. Ať už se s tím ale popral jakkoliv, tak doufejme, že veškeré ty vývojové zapeklitosti, se kterými se snímek musel potýkat v předchozích měsících, jsou konečně minulostí. Dokonce i sám Ali v minulosti celý proces výroby filmu označil za „frustrující“.

Zcela původně se také předpokládalo, že se ve filmu dočkáme Bladeovy dcery Fallon Grey, kterou měla ztvárnit herečka Milan Ray. Jedná se o teenagerku, která jednoho dne zjistí, že její otec je profesionální zabiják vampýrů. Rozhodla by se tak nedělat rodině ostudu a kráčet v jeho stopách. Ovšem otázkou je, co všechno změnil Starrburyho nový scénář, je tudíž rozhodně možné, že nakonec bude podoba filmu a jeho postav úplně jiná. 

Yann Demange, který MCU Bladea natočí, v minulosti zabodoval hned na několika filmových festivalech se svým historickým dramatem 71. Kromě něho se také podílel na režii britských seriálů jako Dead Set, Criminal Justice a Top Boy.

Scenárista Michael Starrbury zas v roce 2013 debutoval s dramatem The Inevitable Defeat of Mister and Pete, zároveň psal epizody k seriálům jako Když nás vidí a Colin v černobílém.

Ve filmu se taktéž mají objevit herci Delroy Lindo a Aaron Pierre.

Oficiální premiéra je stanovená na 6. 9. 2024.