Celý filmový svět momentálně upíná svůj zrak na studio Warner Bros. Discovery, které se nedávno odhodlalo k velkým krokům. Mezi ně patří i šokující rozhodnutí zrušit premiéru již natočeného filmu Batgirl, jejíž rozpočet se pohyboval kolem 90 milionů dolarů. Snímek si údajně prošel prvními testovacími projekcemi, které nedopadly úplně nejlépe, později na to vydalo studio oficiální prohlášení, které znělo následovně:

,,Rozhodnutí nevydat Batgirl je odrazem strategického posunu našeho vedení ve vztahu k univerzu DC a HBO Max. Leslie Grace je neuvěřitelně talentovaná herečka a toto rozhodnutí není odrazem jejího výkonu. Jsme neuvěřitelně vděční tvůrcům filmů Batgirl a Scoob! Holiday Haunt a všem členům obsazení, přičemž doufáme, že se všemi budeme v blízké budoucnosti znovu spolupracovat.“

Náležitě zklamaní z toho byli samozřejmě režiséři Adil El Arbi a Bilall Fallah, kteří se netají tím, že je ono nečekané ohlášení šokovalo. Oba filmaři se ale dočkali slov podpory od několika významných osobností z Marvelu, mezi patří i sám Kevin Feige, prezident Marvel Studios a šéf MCU. Ten režisérovi El Arbimu, který se zároveň podílel na režii MCU seriálu Ms. Marvel, napsal následující:

,,Přátelé, chci vám dát vědět, že na vás oba všichni myslíme. A to kvůli úžasným zprávám o svatbě (gratuluji!) a nešťastným zprávám o Batgirl. Jsem na vás nesmírně hrdý za všechnu tu úžasnou práci, kterou odvádíte, a samozřejmě také kvůli Ms. Marvel! Nemohu se dočkat, až uvidím, co na vás čeká dál. Doufám, že se brzy uvidíme.“

El Arbi přes svůj Instagram odhalil, že je svými milými slovy podpořili také režiséři James Gunn a Edgar Wright, kteří jsou s MCU samozřejmě spojeni také. Oba dva navíc moc dobře znají situaci, kdy kvůli vedení nevyšel určitý projekt podle jejich představ. James Gunn, tvůrce filmových Strážců Galaxie, byl v roce 2018 studiem Disney vyhozen od výroby třetího dílu. Tehdy se totiž přišlo na to, že režisér v minulosti zveřejňoval poněkud provokativní a satirické tweety, ve kterých si dělal srandu ze znásilnění, jedenáctého září a masturbace. V roce 2019 byla však následně přizván zpět ke kormidlu.

Edgar Wright, talentovaný britský filmař, který je zodpovědný za legendární Cornetto trilogii (název pro trojici filmů Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení a U Konce světa), zas pracoval na prvním díle Ant-Mana. Jeho scénář k filmu se ale Marvelu nezamlouval, nakonec se tak Wright rozhodl kvůli kreativním sporům celý projekt opustit. 

Zrušení Batgirl údajně také málem přimělo Waltera Hamadu, prezidenta DC Films, k rezignaci. Z celé situace je samozřejmě zklamaná i hlavní představitelka Leslie Grace, která ale zároveň poděkovala celému štábu za úžasnou zkušenost.