Nic netrvá věčně. To samé platí i pro filmové dobrodružství milovaných členů Avengers. Jelikož jsme se už dočkali dojemného odchodu ze scény dvou velkých hrdinů (Iron Mana a Kapitána Ameriky), mnozí fanoušci si tak kladou otázku, jak dlouho v MCU vydrží také Chris Hemsworth v roli Thora. Musíme také připomenout, že Thor je zatím jedinou MCU postavou, která zanedlouho dostane čtvrtý sólový film, což vede k otázkám, jak vlastně bude vypadat jeho budoucnost. K tomu se vyjádřil sám Kevin Feige, velký taťka filmových marvelovských dobrodružství, který nedávno prohlásil následující:

,,Něco vám řeknu. V komiksech je opravdu mnoho dalších příběhů s Thorem, o kterých hodně diskutujeme. A když vidíme, jak Chris Hemsworth neustále herecky roste a rozvijí svůj talent, byl bych nadšený, kdybych ho mohl i nadále sledovat, jak tuto komplexní postavu bude budovat.“

Jak se tudíž zdá, Feige rozhodně neplánuje s Thorem jen tak seknout. A kdo ví, možná si představuje, že ho Hemsworth bude ztvárňovat ještě jedno další desetiletí. Jaký na to ale má názor sám herec? 

Asi je jasné, že Hemsworth má roli komiksového boha hromu velice rád. Už v minulosti ale projevil určitou nejistotu z budoucnosti, která jeho postavu čeká. V rozhovoru pro Wired tak prohlásil následující:

,,Inu, poslední film od Marvelu, který jsem natočil, byl Thor: Láska jako hrom. A mohla by to být klidně i moje poslední marvelovka, kdo ví. Byl to divoký, zábavný a ujetý zážitek, ostatně jako všechny filmy Taika Waititiho. Hraju tu postavu už deset, jedenáct let a pokaždé mě čekalo něco nového a vzrušujícího, tohle nebyla žádná výjimka. Bylo to velmi svěží a připadalo mi, jako bychom zkoušeli něco, co jsme předtím ještě nikdy nezkusili. Rád hraji Thora. Hrál jsem ho mnoho let a pokračoval bych v tom, kdyby to lidé opravdu chtěli.“

Následně během rozhovoru pro Total Film herec vysvětlil, co se mu honí hlavou pokaždé, když ho osloví o působení v dalším filmu, ve kterém má Thor vystupovat.

„Vždycky záleží na následujícím: ‚Je tento scénář v něčem jiný než ten předchozí? Opakujeme něco?' A když by mi to přišlo až příliš povědomé, myslím, že právě tehdy bych musel říct: ‚Jo, tak tohle ne.'“

Naštěstí to ale vypadá, že herec v roli komiksového božského sympaťáka ještě nějakou tu dobu zůstane, ale s každým novým filmem Hemsworth přiznává, že si čím dál pečlivěji pročítá scénář a rozhoduje se, jestli to stojí za to. Jeho čtvrté sólové dobrodružství k nám dorazí už příští měsíc, přesněji 7. 7. 2022.

Zajdete na něj do kina?