Co si budeme povídat, Sebevražedný oddíl z roku 2016 od Davida Ayera se příliš velkého úspěchu nedočkal, mnozí dokonce prohlašují, že to byla jedna z nejhorších filmových adaptací komiksu všech dob. Nutno ale dodat, že verze, které jsme se nakonec dočkali, měla původně vypadat zcela jinak.

Sám David Ayer není vůbec spokojený se střihem filmu, který nakonec šel ven. Jeho původní verze měla být mnohem temnější a dospělejší, přičemž se měla především zaměřit na komplexnost jednotlivých charakterů. Studiu Warner Bros. se ale představa temného Sebevražedného oddílu příliš nezamlouvala, proto Ayerovi poručilo, aby byl film sestřihán podle jejich představ.

Mnozí fanoušci si tak přejí, aby Ayer jednoho dne vydal svou vlastní režisérskou verzi filmu. Když už se to povedlo Zacku Snyderovi a jeho Lize spravedlnosti, tak proč by neměla mít podobný osud i liga padouchů? Ovšem když je nyní u kormidla DC Films režisér James Gunn, naděje některých fanoušků opět vzrostly. 

Gunn měl pověst tvůrce, který často přispíval na Twitter a mnohdy i odpovídal na dotazy ostatních uživatelů. Nedávno se tak vyjádřil k fanouškovskému přání, které zahrnuje nejenom vydání režisérské verze Ayerova Sebevražedného oddílu, ale také obnovení seriálu Legends of Tomorrow, který byl na stanici The CW po sedmi řadách zrušen. Gunn tak napsal následující:

,,Na konci dlouhého a pracovního víkendu jsem otevřel Twitter, kde jsem viděl spoustu příspěvků s hashtagem #SaveLegendsofTomorrow a #ReleaseTheAyerCut a mnohé další fanouškovské tweety, které napříč lety podporovaly různé DC projekty. Většina těchto žádostí byla nadšená a uctivá. Myslím, že je důležité, abychom s Peterem [Safranem], tedy jakožto noví generální ředitelé DC Studios, vám fanouškům naslouchali a dali vám vědět, že si jsme vědomi vašich přáních o tom, kam by mělo DC směřovat.

,,Ačkoli naše možnosti interakce na Twitteru byly sníženy kvůli pracovnímu vytížení z našich nových pozic, nasloucháme a jsme otevřeni všem možnostem. A takto budeme činit i po následující léta. Ale naším prvotním zaměřením je pokračovat v ději dál, vystavět nové DCU a představit ten největší příběh, který byl kdy odvyprávěn. A to skrze řadu filmů, seriálů a animovaných projektů."

Pokud bychom tedy režisérovo vyjádření ohledně Ayerovy verze měli shrnout do jedné věty, bylo by to asi něco ve stylu: ,,Víme o tom, ale teď se tomu věnovat nebudeme.“ Tudíž fanoušci, kteří chtějí pro bídně přijatý Sebevražedný oddíl trochu spravedlnosti, budou muset čekat ještě o trochu déle. 

Nedávno jsme se také dočkali rozšířené a dosud neviděné scény z útoku na Arkham, na který zaútočí muži z gangu od Jokera. Tato scéna tak mezi fanoušky vzbudila další vlnu požadavků, aby Warner Bros. Discovery skutečně nechalo Ayera vypustit na svět filmovou verzi, kterou měl původně v plánu. Zda se toho ale někdy dočkáme, je samozřejmě ve hvězdách.

Ocenili byste režisérskou verzi Sebevražedného oddílu?