Kultovní hororový spisovatel Stephen King se vrací zpět na český knižní trh a s ním i jeho nová sbírka novel s názvem Když teče krev. Ta vyšla v originálním znění v roce 2020 a anglickými čtenáři byla označována jako to nejlepší, co Stephen King v posledních několika letech přinesl svým fanouškům.

Sbírka Když teče krev (If It Bleeds) obsahuje čtyři v Česku doposud nepublikované novely s názvy Telefon pana Harrigana, Chuckův život, Když teče krev a Krysa. Fanoušci se mohou těšit nejen na nadpřirozená hororová témata, ale i na reálnější příběhy s klasickým pozemským strachem, obavou ze smrti. Dlouhodobé Kingovi čtenáře určitě potěší, že se v úvodní novele objeví Holly Gibneyová, postava z detektivního thrilleru Outsider, jenž v Česku vyšel v roce 2019.

Přečtěte si také: Prequel ke Řbitovu Zvířátek míří na Paramount Plus

České vydání nové Kingovi sbírky má na starosti oblíbené nakladatelství Beta-Dobrovský, které jeho tvorbu vydává již od roku 1997. Český výtisk s překladem od Lindy Bartoškové bude obsahovat přibližně 400 stran textu svázaných v pevných deskách s přebalem.

Datum vydání nové Kingovi sbírky je naplánováno na úterý 18. května/máje 2021. Kniha bude k dostání ve všech větších knihkupectvích za cenovku pohybující se okolo 300 korun