Univerzum The Walking Dead brzy vstoupí do zbrusu nové éry. Tu svým způsobem započne nadcházející seriál jménem The Walking Dead: Dead City, v němž se hlavními postavami stanou Maggie (Lauren Cohan) a Negan (Jeffrey Dean Morgan), fanouškovští miláčci z původního seriálu, který před několika měsíci skončil po své jedenácté řadě. A nyní už konečně víme, kdy přesně bude spin-off premiérovat.

Seriál tak započne 18. 6. 2023, to znamená přesně v den, kdy také vyjde finále první půlky 8. řady spin-offu Fear the Walking Dead, která bude zároveň řadou finálovou. Dva výše zmínění hrdinové se tak se vší pravděpodobností vydají po stopách neznámé skupiny, která unesla Maggienina syna Hershela. Jejich pátrání je zavede do pochmurného New Yorku, který je samozřejmě přeplněný hladovými zombíky. Ale Maggie a Negan jsou oba zabijáčtí veteráni, takže nějací chodící mrtvoláci na ně budou krátcí. Větší hrozbu ale možná budou představovat přeživší uvnitř města. 

Scott Gimple, producent a bývalý showrunner původního seriálu, prohlásil, že Dead City obsahuje ty nejhrůzostrašnější a nejnechutnější zombíky z celého slavného univerza. Některé z nich jsme už každopádně mohli krátce vidět v jednom z trailerů, který si můžete pustit níže.

Přesné detaily o ději se stále drží v tajnosti, ale jednou z hlavních postav by se měl stát chlapík jménem Perlie Armstrong (Gaius Charles), který je popisován jako neústupný a sebevědomý tvrďák, jenž je schopen kvůli vykonání spravedlnosti udělat ledacos. Jeho hlavním cílem je ale vybudovat především bezpečný svět pro jeho ženu a dcery. Stejně tak můžeme počítat i s prohlubováním velice komplikovaného vztahu mezi Maggie a Neganem, ze kterých se zcela jistě nikdy přátelé nestanou. Je vcelku pravděpodobné, že během následujících měsíců se AMC pochlubí nějakým pořádným plnohodnotným trailerem, který nám o příběhu spin-offu poodhalí nějaké nové informace. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Eli Jorne, který je jedním z tvůrců komediálního seriálu Zornův syn z roku 2016. Taktéž sepsal scénář k páté epizodě desáté série The Walking Dead, která nesla název What It Always Is.

Seriál by se měl skládat z šesti dílů, jeho následná budoucnost tak bude nepochybně záležet na tom, nakolik dobře si povede se sledovaností.

Dáte seriálu šanci? Nebo už vás svět The Walking Dead unavuje?