V roce 2018 nám Netflix nadělil celovečerní sci-fi thriller se špetkou hororu jménem Bird Box (V pasti), ve kterém se v hlavní roli objevila Sandra Bullock. Snímek svým stylem tak trochu připomíná mix Tichého místa (2018) a Shyamalanova hororu Stalo se (2008).

Ve filmu musí lidstvo čelit jakési záhadné a strašlivé síle, jejíž podobu však nikdo nemůže popsat. Jediný pohled na ni je totiž pro člověka tak neuvěřitelně strašlivý a hrůzostrašný, že rázem přijde o rozum a pokusí se jakýmkoliv způsobem okamžitě spáchat sebevraždu. A jediní „šťastlivci“, kteří jsou proti těmto silám imunní, jsou lidé, kteří už dávno o rozum přišli. Hlavní hrdinkou se stala žena jménem Malorie (Bullock), která musí dostat sebe a své dvě děti do bezpečí.

Pokud se vám film líbil a toužíte po další náloži, máme pro vás skvělou zprávu. Netflix nedávno skrze krátký trailer představil spin-off jménem Bird Box Barcelona, který se bude podle všeho tentokrát odehrávat ve Španělsku. 

Podle výše uvedeného videa se zdá, že strašlivá a nepopsatelná síla dorazí i do Evropy, kde začne dělat také pořádný bordel. Hlavním hrdinou by se měl tentokrát stát muž jménem Sebastian (Mario Casas), který se bude muset se svou dcerou Annou (Alejandra Howard) dostat skrze ulice Barcelony do bezpečí. Následně by měli ve filmu zformovat křehké spojenectví s dalšími přeživšími, aby se mohli všichni dostat do spolehlivého útočiště, které je před onou strašlivou hrůzou ochrání. Věci ale samozřejmě nepůjdou tak hladce. A posléze se ukáže, že zlá a sebevraždu vyvolávající síla nebude jediná hrozba, které Sebastian a jeho dcera budou muset čelit.

Není ostatně vůbec divu, že Netflix dal spin-offu zelenou. Výše zmíněná americká verze byla na službě obrovským hitem, který byl jednu dobu dokonce vůbec nejsledovanějším filmem na platformě. A to i navzdory tomu, že reakce od kritiků a diváků byly spíše rozporuplné. Jsme ale rozhodně zvědaví na to, co nám představí španělská verze. 

O scénář a režii se postarali bratři David a Àlex Pastorovi, kteří společnými silami například natočili snímky jako Přenašeči (2009), Nesmrtelný (2015) a Kde jsem doma (2020). I tento spin-off tak bude vycházet podle knižní předlohy, kterou v roce 2014 napsal Josh Malerman.

Dále se ve snímku objeví herci jako Georgina Campbell, Michelle Jenner, Gonzalo de Castro, Leonardo Sbaraglia, Lola Dueñas, Patrick Criado, Naila Schubert, Diego Calva a Celia Freijeiro. 

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 14. 7. 2023.