Oscarová herečka Kate Winslet, jejíž jméno si většina fanoušků bezpochyby stále spojuje s postavou Rose a potápějícím se Titanicem, se již brzy objeví v titulní roli detektivní minisérie Mare z Easttownu (v originále Mare of Easttown) z originální produkce HBO. Díky projektu, který se nedávno představil v oficiálním teaseru, se vůbec poprvé ve své legendární kariéře stala také výkonnou producentkou.

„Policejní oddělení Easttownu obdrželo hlášení o nalezení mrtvého těla v Creedham Creek,“ říká Mare Sheehan (Winslet), ostřílený detektiv z malého městečka v Pensylvánii, jenž má za úkol vyšetřit místní vraždu, kterou doprovází řada podivných okolností. Ty se však nacházejí jak na straně samotného případu, tak osobního života hlavní protagonistky.

Přečtěte si také: Oscarová Frances McDormand se ocitá na osvobozující životní pouti napříč Zemí nomádů

Vyšetřování totiž probíhá v době, kdy se její život přímo rozpadá pod rukama. Na pozadí osobního melodramatu, v němž sehrává velkou roli místní profesor tvůrčího psaní Ryan (Guy Pearce), tak Mare prozkoumává temnou stránku uzavřené komunity, zatímco se její příběh stává autentickou výpovědí o tom, jak rodina a tragédie minulosti definují naši přítomnost.

Sedmidílná krimi série Mare z Easttownu od Brada Ingelsbyho a Craiga Zobela, která se snaží nastavit co nejvěrnější zrcadlo detektivní práci, se objeví na kartě HBO Max přesně 18. dubna 2021. Diváci se mimo jiné mohou těšit také na trojnásobnou vítězku ceny Emmy Jean Smart, Julianne Nicholson nebo Evana Peterse.