POZOR! NÁSLEDUJÍCÍ TEXT OBSAHUJE SPOILERY ZE SERIÁLU FALCON A WINTER SOLDIER A FILMU AVENGERS: ENDGAME!

V posledních několika hodinách se na internetu objevily první důležité informace o čtvrtém dílu filmové MCU série Captain America. S velkou pravděpodobností ale nově odhalené jméno režiséra fanoušky moc nepotěší.

Podle informací magazínu The Hollywood Reporter se režisérského křesla ujme filmař Julius Onah, tvůrce sci-fi hororu The Cloverfield Paradox, pro kterého bude čtvrtý díl série Captain America jeho debutem v Marvel Cinematic Universe. To by však nebyl tak velký problém, kdyby Onah neměl na svém kontě jen snímky, které mezi diváky i kritiky moc úspěchu nesklidily.

Na scénáři pracuje americký filmař Malcolm Spellman, jenž má s počiny z filmového a seriálového univerza Marvelu už nějaké zkušenosti. V minulosti totiž figuroval jako showrunner seriálu Falcon a Winter Soldier. Se scénářem mu navíc bude vypomáhat Dalam Musson, který napsal jednu z epizod.

Čtvrtý Captain America by měl navazovat na seriál Falcon a Winter Soldier. Příběh se tak zaměří na superhrdinu doposud známého jako Falcon (Anthony Mackie), který se na konci vlastní série transformoval do nového Kapitána Ameriky. Samotná přeměna byla naznačena i na konci filmu Avengers: Endgame, kde se Falcon ujal Kapitánova ikonického štítu.

Oficiální trailer k seriálu Falcon a Winter Soldier

Co se hereckého obsazení týče, je jisté, že se ve snímku objeví Anthony Mackie. Zatím ale není známé, jestli se fanoušci dočkají Sebastiana Stana v roli Buckyho nebo dokonce Stevea Rogerse v podání Chrise Evanse.

Na další podrobnosti včetně data vydání si budeme muset asi nějakou chvíli počkat.