Bylo celkem jasné, že kampaň na deskovou hru Monster Hunter World: The Board Game od společnosti Steamforged Games, která započala svou pouť 20. dubna/apríla, zvládne vybrat požadovanou částku, jež byla stanovena na 209 063 dolarů, během prvního dne. Fanoušci ale překvapili a během 90 minut byla vybrána částka čítající hodnotu jeden milion dolarů. Ta se navíc v průběhu následujících dnů značně navýšila a v tuhle chvíli čítá 2,6 milionu dolarů a stále roste.

Je tedy vidět, že o Monster Hunter World: The Board Game je velký zájem. Tou hlavní otázkou ale je, zdali se jedná o ten pravý kousek, kterým byste si chtěli doplnit svoji deskoherní sbírku, takže se stručně podíváme na to, co vám kampaň za vaše peníze nabídne.

Co se pravidel týče, tak deskovka vám nabídne přesně to, co byste očekávali od adaptace slavné videoherní série, která se zaměřuje na lovení enormních a monstrózních stvoření, jelikož přesně o tohle tu půjde. V jednom až čtyřech hráčích se chopíte role některého z lovců. Každý z nich disponuje jinou zbraní. V základní krabici najdete čtyři (Great Sword, Dual Blades, Bow, Sword and Shield), a pustíte se do lovu některého z monster, která znáte z videoherní předlohy. V základní krabici na vás čekají monstra z první lokace hry, kterými jsou Great Jagras, Tobi-Kadachi, Anjanath a Rathalos.

Takový lov není nic snadného. Každé z monster má totiž svůj vlastní balíček karet, který určuje jeho chování a jednotlivé útoky, kterými se vás bude snažit zbavit. Potvory v Monster Hunter World: The Board Game navíc nejsou vůbec hloupé, v průběhu lovu se budou přesouvat do jiných lokací a přizpůsobovat se vašemu hernímu stylu. Takže abyste mohli prohlásit svůj lov za úspěšný, budete muset spolupracovat a využívat své zbraně s maximální efektivitou.

Monstra a lovce, kteří byli zmíněni o kousek výše, naleznete v základní krabici hry, která je součástí takzvaného Entry Pledge. Ten si můžete pořídit za 72 dolarů (cca 1500 Kč) a čeká v něm na vás pouze základní krabice hry pokrývající první lokaci hry Ancient Forest. Takže k němu nedostanete žádný z bonusů, které se každý den otevírají, což z něj dělá ne zrovna moc výhodou koupi. Ovšem pokud nechcete utrácet moc peněz a máte na hru zálusk, je Entry Pledge přesně pro vás.

Vaší druhou volbou při nákupu Monster Hunter World: The Board Game je Core Pledge, který vás přijde na 143 dolarů (cca 3000 Kč). Ten je už o něco dražší, ale dostanete se díky němu k mnohem většímu množství obsahu. Kromě toho, že dostanete základní krabici hry s lokací Ancient Forest, můžete se těšit na lokaci Wildspire Waste, v níž na vás čekají čtyři další lovci (Charge Blade, Switch Axe, Insect Glaive, Heavy Bowgun) a čtyři monstra (Barroth, Jyuratodus, Pukei-Pukei, Diablos). Dále dostanete v rámci Core Pledge také exkluzivní Kulu-Ya-Ku monstrum a denní bonusy.

V neposlední řadě nesmíme zapomenout na poslední edici, v rámci níž dostanete úplně vše. To znamená, že pokud se rozhodnete utratit 279 dolarů (cca 6000 Kč), dočkáte se, kromě již zmiňovaných věcí, také rozšíření Hunter's Arsenal obsahující šest nových lovců, rozšíření Kushala Daora, díky němuž se budete moci střetnout s prastarým drakem Kushala Daora (XXXL miniatura měřící 25,5 centimetrů), rozšíření Nergigante obsahující střetnutí s dalším monstrózním drakem a v neposlední řadě rozšíření exkluzivní pro Kickstarter kampaň pojmenované Teostra, v němž narazíte na dalšího z prastarých draků.

Přečtěte si také: Objevila se krabice neoznámené Metal Gear Solid deskovky

Tohle by vám snad mělo udělat jasno v tom, jestli je Monster Hunter World: The Board Game tím pravým pro vás. Pokud si ale stále nejste jisti, můžete si podrobně projít pravidla, která najdete na stránkách kampaně, nebo se můžete podívat na Dark Souls: The Board Game od Steamforged Games, jelikož některé herní mechaniky jsou si dost podobné, a mohlo by vám to pomoci si udělat obrázek o hře jako takové.