Minulý měsíc jsme se od Vanity Fair dočkali zbrusu nových fotek z nadcházející netflixové verze Pinocchia, o kterou se postará slavný Guillermo del Toro. Tudíž bylo jasné, že plnohodnotný oficiální trailer musel už být za dveřmi. A přesně na ten se můžete podívat výše. V něm se dočkáme hlasu Ewana McGregora, který ztvární brouka Sebastiana J. Cvrčka, hlavního vypravěče celého příběhu o dřevěné loutce, která se vydá na fantastickou cestu, aby se mohla stát skutečným chlapcem. A i přestože trailer vyzařuje pozitivním duchem, údajně by se od Disneyho animované verze měl v mnohém lišit. V této verzi nečekejte žádnou hromadu magie a kouzelných bytostí (i když nějaké místo se pro ně najde), del Torův Pinocchio se v mnoha směrech pokusí být více realistický a temnější.

Příběh se totiž bude odehrávat ve fašistické Itálii během Mussoliniho vlády, což bude mít na Pinocchiovu cestu určitý vliv. Tvůrci už ale v minulosti uvedli, že snímek si i tak budou moct užít i děti. V roce 2022 se navíc dočkáme hned dvou filmů o slavném dřevěném chlapci, tím dalším bude hraný remake animovaného originálu z roku 1940, který si vzal pod režisérský palec Robert Zemeckis. Tomu už také před nějakou dobou vyšel oficiální trailer, přičemž se zdá, že se bude jednat o přesnou hranou repliku původního animáku. A my rozhodně musíme říct, že del Torův Pinocchio vypadá podstatně zajímavěji.

Snímek byl poprvé ohlášen už v roce 2018, nicméně následně byla jeho výroba hned několikrát odložena. Mexickému tvůrci s režií pomáhal i filmař Mark Gustafson, na scénáři se mimo jiné podíleli i Patrick McHale a Matthew Robbins, který s del Torem pracuje už dob jeho hororu Mimic.

Pinocchia ztvární mladý herec Gregory Mann, loutkaře Mangiafuoca zas Ron Perlman. Kromě těch se ve filmu také dočkáme herců jako David Bradley, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Cate Blanchett, Finn Wolfhard, John Turturro, Tim Blake Nelson a Burn Gorman.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na prosinec/december 2022.