V páté fázi MCU na nás mimo jiné čeká antihrdinská týmovka Thunderbolts, ve které se nám představí Florence Pugh jako Yelena Belova, Sebastian Stan jako Winter Soldier, David Harbour jako Red Guardian, Julia Louis-Dreyfus jako Valentina Allegra de Fontaine, Hannah John-Kamen jako Ghost, Olga Kurylenko jako Taskmaster, Wyatt Russell jako U.S. Agent a samozřejmě Harrsion Ford jako Thaddeus E. "Thunderbolt" Ross.

Nedávno ale vyšlo najevo, že ke všem těmto hvězdám se připojí ještě jedno známé jméno. Do MCU univerza totiž skrze připravovaný film vstoupí také na Oscara nominovaný Steven Yeun. Zatím není známo, jakou roli bude přesně hrát, ale údajně rozhodně nebude vůbec malá. Dokonce se i zdá, že Yeun by se v oné tajemné roli měl objevit i v dalších MCU snímcích, které dorazí po premiéře Thunderbolts. Je snad možné, že si zahraje jednoho z primárních padouchů? Nebo pro něj mají tvůrci zcela jiné plány? 

Steven Yeun se bezesporu nejvíce proslavil za své působení ve slavném AMC seriálu The Walking Dead, kde ztvárnil sympatického Glenna. Role mu tak skvěle nakopla kariéru, v rámci čehož se začal více objevovat i ve filmových projektech. Za zmínku tak stojí nejenom velice působivý jihokorejský thriller Vzplanutí (2018), ale i drama Minari (2020), za který byl nominován na cenu Akademie v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli. Vidět jsme ho mohli i ve vcelku povedeném horůrku Nope z minulého roku, o nějž se postaral Jordan Peele.

Co se týče Thunderbolts, tak o hlavním příběhu stále nemáme žádné pořádné informace, ale asi můžeme čekat, že onen tým, který je opravdu spíše více antihrdinský než záporácký, vyrazí na jakousi důležitou a nebezpečnou misi, během níž se budou muset všichni naučit spolupracovat. Premiéra filmu je ale stále ještě poměrně dost daleko, takže fanoušci se při čekání na další informace bude muset raději obrnit trpělivostí. 

K režii filmu je uspaný Jake Schreier, který je zodpovědný za snímky jako Robot a Frank (2012) a Papírová města (2015). Taktéž byl jedním z hlavních režisérů komediálního seriálu K smíchu (2018) s Jimem Carreym.

Scénář si vzali na starost Kurt Busiek a Eric Pearson, který psal marvelovky jako Agent Carter (2016), Thor: Ragnarok (2017) a Black Widow (2021).

Oficiální premiéra je stanovená na 25. 7. 2024.