J. J. Abrams není pouze režisér a scénárista, ale taktéž producent, který si založil společnost Bad Robot. Nyní pro ni vyjednal kontrakt s Warner Bros. DC Comics a připraví film a televizní seriál na motivy DC superhrdinského týmu Justice League Dark. Tato dohoda je zatím pouze v zárodku, takže ještě nemáme žádné přesné informace. Na internetu se však i přesto spekuluje o tom, že něco z toho by si mohl vzít na starost Abrams osobně. Rád totiž rozjíždí série, které už nejsou tak žhavé, jako to udělal například u Mission: Impossible nebo Star Treku.

Tým Justice League Dark se poprvé objevil v září roku 2011 v komiksu Justice League Dark #1. Účinkovaly v něm většinou postavy s neobvyklými okultními schopnostmi jako John Constantine, mystička a vykladačka osudu Madame Xanadu, Deadman, Shade, the Changing Man a kouzelnice Zatana. Rejstřík postav je mnohem rozsáhlejší. Ikonický Swamp Thing (Bažináč) se připojil v čísle 19. A další méně známé i když neméně zajímavé postavy přibývaly postupem času. Vzhledem k jejich schopnostem řešily odlišné hrozby než jejich slavnější kolegové z Justice League (Batman, Superman, Wonder Woman…). Tým stvořil Peter Milligan s kreslířem Mikelem Janínem.

Tyto postavy už za sebou mají několik zpracování. Tým si odbyl premiéru animovaným filmem Justice League Dark z roku 2017. Postava Johna Constantina ve stejnojmenném snímku byla poprvé ztvárněna Keanu Reevesem v roce 2005. Rozhodně je to výborný film, ale od komiksové pojetí této postavy se zde tvůrci trochu odklonili podobně jako u loňského Jokera. Constantine se poté objevil v třináctidílné sérii stanice NBC. Swamp Thing se poprvé objevil ve filmu už v roce 1982 a minulé léto dostal vlastní seriál. Ten ale bohužel skončil první řadou a předčasně.