Stanice Disney+ přednedávnem vydala trailer na třídílnou dokumentární sérii jménem The Beatles: Get Back, která nás zavede zpět do roku 1969, kdy se slavná britská kapela pokouší složit a nahrát své nejnovější album. Má na to však jen pouhé tři týdny. Dokument nás tak nechá nahlédnout na interakce mezi jednotlivými členy (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr), které dosud nebyly nikdy zveřejněny. Celou dokumentární sérii si vzal na starost Peter Jackson, který se především proslavil tvorbou filmové trilogie Pána prstenů. 

V lednu roku 1969 bylo jistému filmařskému štábu povoleno kapelu natáčet během jejich práce. Právě od onoho štábu také pochází veškeré záběry, kterých se v dokumentu dočkáme. Filmaři tak natočili více než 57 hodin materiálů. Veškeré záběry byly však následně zamčeny do trezoru, kde se na nich pomalu začal usazovat prach. Nyní po více než padesáti letech konečně vyšly na světlo světa, aby připomněly divákům zlatou dobu Beatles. Těšit se tak můžeme na chvilky kreativní agónie, jež zažije každý velký umělec, který pracuje pod tlakem, menších konfliktů mezi členy Beatles a samozřejmě hodně skvělé hudby. Příběh dokumentární série tak zmapuje, co všechno stálo za vznikem alba Let it Be, které kapela vydala v roce 1970.

Je to vcelku ironické, že se velkého dokumentu o Beatles chopil právě slavný tvůrce Pána prstenů. V roce 1960 totiž Beatles chtěli zadaptovat do filmové podoby nejslavnější Tolkienovo dílo také, přičemž chtěli, aby se režie chopil Stanley Kubrick. Beatles následně chtěli složit nejenom soundtrack, ale také si ve filmu zahrát. K celému projektu však nakonec nedošlo. Peter Jackson tak nejenom složil veškeré materiály konzistentně k sobě, ale také se ujal opravdu důkladného digitálního obnovení všech záběrů, aby se na ně hezky koukalo. Sám se chopí otěží producenta, které s ním budou sdílet i dva členové Beatles – Paul McCartney a Ringo Starr. Výkonnými producenty se stanou Jeff Jones a Ken Kamins. Premiéra je stanovaná na 25. 11. 2021.