Johnny Depp, jenž hrál v prvních dvou filmech Fantastických zvířat hlavního záporáka, tedy černokněžníka Grindelwalda, se této role vzdal kvůli soudním sporům s jeho exmanželkou Amber Heard, která ho obvinila z týrání. Herec tuto zprávu zveřejnil sám na svém instagramovém účtu. V ní uvádí, že dobrovolně odstoupil na žádost společnosti Warner Bros.

„Ve světle nedávných událostí bych rád učinil toto krátké prohlášení. V první řadě bych rád poděkoval všem, kdo mě obdarovali svojí podporou a loajalitou. Byl jsem pohnut mnohými zprávami lásky a starostí, převážně v posledních několika dnech.“

„V druhé řadě bych vám chtěl dát vědět, že jsem byl Warner Bros. požádán o to, abych se vzdal role Grindelwalda ve Fantastických zvířatech a já jsem žádost respektoval a souhlasil s ní. Na závěr bych rád řekl tohle. Surreální rozsudek britského soudu nezmění můj boj za pravdu a potvrzuji, že se proti němu budu odvolávat. Mé odhodlání zůstává silné a hodlám dokázat, že všechna obvinění jsou falešná. Můj život a kariéra nebudou definovány tímto momentem. Děkuji za přečtení.“

Rozhodnutí soudu, na které herec naráží, se týkalo britského bulvárního plátku The Sun. Ten ho přímo osočil z toho, že Amber Heard mlátil, když ho v titulku článku ze 27. dubna 2018 označil za „wife-beatera“, tedy doslova „manželkobijce“. Depp podal žalobu, podle které se jednalo o urážku na cti. Jak však informovalo CNN, soudce Andrew Nicol prohlásil, že tvrzení bulvárního plátku je „v podstatě pravdivé.“

Krátce po Deppově instagramovém příspěvku se vyjádřila i samotná společnost Warner Bros.: „Johnny Depp odejde z franšízy Fantastických zvířat. Děkujeme Johnnymu za jeho dosavadní práci na filmech. Fantastická zvířata 3 jsou momentálně v produkci a role Gellerta Grindelwalda bude přeobsazena. Film bude mít celosvětovou premiéru v létě 2022.“

Díky tomuto oznámení víme, že premiéra filmu byla místo listopadu příštího roku posunuta na léto 2022, což je logické. Změna herce v důležité roli uprostřed produkce vytvořila několik problémů. O to více, že Johnny Depp již několik scén natočil a ty teď budou muset být přetočeny.

Když v roce 2017 obvinění poprvé vyplulo na povrch, britská spisovatelka J. K. Rowlingová, autorka Harryho Pottera a Fantastickcýh zvířat, se Johnnyho Deppa zastávala a na svém webu vyjádřila radost z toho, že hraje důležitou postavu v jejím filmu. Ale i ona byla v poslední době zatažena do kauzy, kdy se poněkud nevhodně vyjádřila na adresu genderové identity a transsexuálů.

Přečtěte si také: Warner Bros po úspěchu Hogwarts Legacy plánuje další hry ze světa Harryho Pottera

Nejnovější kauza se týká nově oznámené hry z kouzelnického světa Hogwarts Legacy. Někteří lidé ji chtěli kvůli těmto transfóbním řečem bojkotovat. Warner Bros. sice oznámili, že Rowlingová „není do projektu přímo zapojena“, rozhodně to ale neprospívá celé značce Harryho Pottera.

Herec Johnny Depp má následkem soudních procesů se svou bývalou manželkou vážné problémy v kariéře a kromě jiného ho stály i roli Jacka Sparrowa v dalších možných pokračováních Pirátů z Karibiku.

Problémy má ale i samotná Amber Heard, kterou zjištění vyplývající ze soudních procesů staví do značně negativního světla. Aktuálně se mluví o tom, že její role v nadcházejícím pokračování filmového Aquamana by měla být značně zredukována a údajně je napsána tak, aby mohla být herečka na plátně ve výsledném filmu co nejméně. To jsou ale zatím spíše spekulace než potvrzená fakta.

Kdo nahradí charismatického Johnnyho Deppa v roli zlého čaroděje Grindelwalda, se zatím neví, fanoušci v tom ale mají jasno již teď a žádají si návrat jednoho konkrétního herce. Teď pozor na spoilery, pokud jste první film ještě neviděli. Fanoušci si totiž přejí návrat Colina Farrella, který byl tváří filmového Percivala Gravese, jenomže ke konci filmu se ukázalo, že ve skutečnosti jde po celou dobu o Grindelwalda pod účinky mnoholičného lektvaru. A tak i tento herec ukázal Grindelwaldovu skutečnou šílenost ještě předtím, než se jeho tvář změnila na tu Johnnyho Deppa.

Komu bude patřit nová tvář Grindelwalda ve třetím dílu Fantastických zvířat, zatím neví nikdo, snad jen producenti z Warner Bros., rozhodně o tom ale budeme informovat, jen co se dozvíme něco nového.