Johnnymu Deppovi se po soudu s jeho bývalou manželkou Amber Heard blýská na lepší časy. Kromě toho, že ho příští rok uvidíme v celovečeráku Jeanne du Barry v roli Ludvíka XV., se slavný herec rozhodl opět zkoušet štěstí také za kamerou. The Hollywood Reporter nedávno oznámil, že Depp se chystá zrežírovat životopisný snímek jménem Modigliani. A jak už název prozrazuje, zaměřit by se měl na italského malíře a sochaře Amedea Modiglianiho, který žil na přelomu 19. a 20. století. I přestože jeho díla byla v té době nadčasová, tehdy se nedočkala zasloužené pozornosti. Jeho styl například charakterizovaly obrazy a sochy s ženskými akty a portréty se surrealisticky prodlouženými tvářemi a krky postav. Připravovaný film budou také produkovat Barry Navidi a herecká legenda Al Pacino. 

Celý snímek bude údajně inspirován divadelní hrou od Dennise McIntyrea, přičemž děj filmu se bude odehrávat v roce 1916. Tedy v době, kdy bylo slavnému umělci 31 let a zbývaly mu už jen čtyři roky života, následně pak zemřel na tuberkulózní meningitidu. Natáčení začne na jaře roku 2023, ovšem zatím není známo, kdo všechno se ve snímku objeví.

Johnny Depp už má navíc s režírováním určité zkušenosti. V roce 1997 světu představil svůj debut jménem Bojovník (v němž už trochu vypadá jako mladší verze kapitána Jacka Sparrowa), ve kterém ztvárnil hlavní roli. Ve filmu Depp hraje muže s indiánskými kořeny jménem Rafael, který byl zrovna nedávno propuštěn z vězení, ovšem nedaří se mu najít práci, aby mohl zabezpečit svou rodinu. S úžasnou nabídkou ale pak přijde chlapík jménem McCarthy, kterého ve filmu hraje legendární Marlon Brando.

Výše zmíněný producent Barry Navidi se každopádně nemůže dočkat, až produkce filmu odstartuje, protože je sám obrovským fanouškem divadelní hry od McIntyrea. Nedávno tak prohlásil:

,,Znovu pracovat s Johnnym bylo mým snem – je to skutečný umělec s úžasnou vizí přenést tento skvělý příběh na velké plátno.“

Zatím není známo, kdy přesně bychom se filmu mohli dočkat, ale pokud produkce začne až na jaře příštího roku, mohlo by to být přibližně až někdy v polovině roku 2024.