Dramatický snímek Malcolm a Marie od Sama Levinsona, tvůrce úspěšného seriálu Euphoria (2019), byl jeden z prvních snímků – ne-li úplně první – natáčených během pandemie Koronaviru. Myšlenka filmu se objevila poté, co Euphoria ukončila produkci. Nyní se hvězdně obsazené drama blíží do pomyslné cílové rovinky, kterou představuje jeho uvedení na kartě Netflixu.

Komorní atmosféra umocněná škálou odstínů černé a bílé postupně zhoustne natolik, že by se dala krájet. Filmař Malcolm (John David Washington) a jeho přítelkyně Marie (Zendaya) se po premiéře filmu vrací domů, kde následně očekávají reakce kritiků. V průběhu večera ale začnou vyplouvat na povrch nejrůznější tajemství jejich vztahu, což způsobí, že jejich láska do rána projde tvrdou zkouškou.

Přečtěte si také: Netflix přichází s romantickým seriálem Bridgertonovi, bojiště lásky se představuje v oficiálním traileru

V čem vlastně tkví podstata lásky a co přesně znamená zdravý vztah? Jedná se skutečně o životní stabilitu, nebo jde o neustálé balancování nad obrovskou propastí? Nad těmito otázkami budou diváci nuceni přemýšlet, a to díky událostem jedné dlouhé noci, během níž spolu mladý pár nejprve hovoří, poté křičí, hádá se, uráží, útočí, nakonec se líbá, a takto pořád dokola.

„Tohle není milostný příběh. Je to příběh o lásce,“ předesílá oficiální trailer dramatu Malcolm a Marie, které se již brzy objeví na Netflixu, a to přesně 5. února 2021. Do té doby nezbývá, než se psychicky připravit na pořádně vratkou horskou dráhu emocí a doufat, že s vámi nevykolejí.