Paul Schrader, který je autorem scénáře k legendárnímu Scorseseho filmu Taxikář (1976) s Robertem De Nirem, má už nějaký ten čas venku svůj nový thriller jménem Master Gardener, jenž momentálně oblétává různé filmové festivaly. Již brzy by ale měl také konečně zamířit do kin, přičemž na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na chlapíka jménem Narvel Roth (Joel Edgerton), tajemného a velice pečlivého zahradníka, který pracuje v přepychovém sídle Gracewood Gardens. O místní pozemky tak pečuje pro svou zaměstnavatelkyni, kterou je vdova Norma Haverhill (Sigourney Weaver). Pro Narvela je to slušný, poklidný a ničím nerušený život. Vše se ale začne pomalými kroky měnit ve chvíli, kdy ho Norma požádá a laskavost. Ta se týká její praneteři jménem Maya (Quintessa Swindell), se kterou se táhnou problémy na každém kroku. 

Nejenže Maya musela odejít ze školy, ale také se začala stýkat s jedinci, kteří na ni podle Normy měli špatný vliv. Vdova proto Narvela požádá, aby Mayu zaučil v umění zahradnickém. Ten na to nakonec kývne, ale to ještě netuší, že kvůli tomu začnou vyplouvat na povrch tajnosti z jeho temné a násilné minulosti.

Podle traileru se totiž zdá, že Narvel v minulých letech rozhodně nebyl žádným Mirkem Dušínem. Je zodpovědný za smrt celé řady různých lidí, přičemž patrně měl i nějaké oplétačky s neonacistickým gangem. To vše dokazují také nejrůznější tetování, která má Narvel stále ještě na svém těle. Maya se tak začne o jeho tajemnou minulost zajímat čím dál více, v rámci čehož se obě postavy začnou i víc sbližovat. A i když chtěl smrtící zahradník začít s novým životem, jeho prohlubující se vztah s mladou Mayou mu to bude velice komplikovat. 

Paul Schrader, který se postaral o scénář a režii, se v posledních letech s tvorbou svých nových titulů docela rozjel. Obzvlášť velkého úspěchu dosáhl s filmem Zoufalství a naděje (2017), za který byl vůbec poprvé nominován na Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář. Ve snímku Master Gardener se dále představí herci jako Esai Morales, Victoria Hill, Matt Mercurio, Jared Bankens, D. James Jones, Erika Ashley a Eduardo Losan.

Jak již bylo řečeno, snímek se už několik měsíců promítá na nejrůznějších filmových festivalech. Do amerických kin by se ale měl podívat 19. 5. 2023. Bohužel ale zatím není známo, kdy přesně se Schraderova novinka objeví také u nás.