Před pár dny jsme vám přinesli nové informace o chystané prequelové minisérii The Witcher: Blood Origin, která se bude odehrávat 1200 let před narozením Geralta z Rivie. Naše zpravodajství se týkalo převážně obsazení herečky Michelle Yeoh, která si v šestidílném seriálu zahraje elfskou bojovnici Scian. Kromě ní jsme se věnovali i spekulacím o přeobsazení Éile, kterou původně měla ztvárnit Jodie Turner-Smith. O pár dní později se tyto spekulace potvrdily.

Přečtěte si také: Michelle Yeoh sa objaví v chystanom prequeli k seriálu Zaklínač, Blood Origin

Jodie Turner-Smith se opravdu v roli Éile neobjeví kvůli problémům s časovým rozvrhem. Její náhradou bude spekulovaná britská herečka Sophia Brown, kterou můžete znát z filmu Kráska a zvíře nebo ze seriálu Giri / Haji. Spekulace ze serveru Redanian Intelligence potvrdil na konci pracovního týdne twitterový účet Netflix Geeked.

Éile bude patřit mezi hlavní postavy minisérie. Jedná se o bývalou elitní válečnici s božským hlasem, která opustila svůj klan a pozici královniny strážkyně, aby se mohla stát velkou hudebnicí.

Kromě Sophie Brown byla potvrzena i již zmiňovaná Michelle Yeoh, která ztvární elfskou bojovnici Scian, mistryni s mečem sloužící Éile jako nájemná strážkyně. Taktéž se budoucí diváci mohou těšit na Laurencee O'Fuaraina (Vikingové) v roli Fjalla, drsného bojovníka z vyhlášené rodiny, jež po generace ochraňuje samotného krále.

Z realizačního týmu zatím známe scenáristu Declana de Barra, Lauren Schmidt Hissrich, showrunnerku originální seriálové adaptace, která převzala pozici výkonné producentky, a samozřejmě Andrzeje Sapkowského v roli konzultanta.

Minisérie The Witcher: Blood Origin nás prostřednictvím šesti epizod zavede 1200 let před narození slavného Geralta z Rivie. Diváci si budou moci užít nejen příběh první elfské civilizace před jejím pádem, ale také historii úplně prvního zaklínače. Podle našich předpokladů bychom se také mohli dočkat i události známé jako Konjukce sfér, kdy na Kontinent přišli lidé z jiného vesmíru. Ta zapříčinila úpadek elfské civilizace, která je zmiňována v oficiální anotaci.

Přečtěte si také: První plnohodnotný trailer na 2. sérii Zaklínače

Datum vydání stále nebylo oznámeno. Zatímco druhá série originálního seriálu Zaklínač a animovaný film The Witcher: Nightmare of the Wolf mají již své datum premiéry, na Blood Origin si určitě ještě chvíli počkáme