Oscarový Joaquin Phoenix se momentálně připravuje na svůj velkolepý návrat do role Arthura Flecka, který se opět stane hlavním hrdinou v chystaném druhém díle Jokera od Todda Phillipse.

Ten by se měl začít natáčet už za několik týdnů, ovšem jakmile bude hlavní část produkce o konce, herec se hned na to vrhne na další projekt, o který se stará legenda polského filmu Paweł Pawlikowski. Jeho nadcházející snímek totiž bude tajemný thriller s pracovním názvem The Island, ve kterém Phoenix ztvární jednu z hlavních rolí.

Připojí se k němu také herečka Rooney Mara, která má na kontě hned dvě oscarové nominace. Jednu za americkou adaptaci slavného bestselleru Muži, kteří nenávidí ženy od Stiega Larssona, v níž ztvárnila hrdinku Lisbeth Salander, a druhou za romantické drama Carol, kde si zahrála po boku Cate Blanchett.

A o čem vlastně připravovaný snímek bude? Odehrávat by se měl ve 30. letech minulého století, přičemž se zaměří na zamilovaný pár, který už má dost společnosti, v níž musí každý den přebývat. Proto se oba hrdinové rozhodnou, že se vydají na opuštěný ostrov, kde si vybudují svůj vlastní přepychový ráj a od zbytku světa se zcela odstřihnou.

Ze začátku se zdá, že jejich plán vyjde na jedničku, ale jednoho dne kolem ostrova projede jachta jakéhosi milionáře, v rámci čehož se jejich tajemství dostane na veřejnost. O jejich ostrovní království tak projeví zájem evropská hraběnka, která má s daným místem své vlastní plány. Ty zahrnují postavení hotelu, do kterého by přicházeli nejrůznější boháči z celého světa. Páru se to ale samozřejmě ani trochu líbit nebude a rozhodne se proto jednat. 

Údajně nás tak čeká napínavý příběh o žárlivosti, zradě a vraždě. Jak již bylo zmíněno, o režii se postará Paweł Pawlikowski, na kterého může být polský filmový svět náležitě pyšný. V roce 2015 získal Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film za vynikající drama Ida, přičemž ve stejné kategorii byl nominován i v roce 2019, tentokrát za film Studená válka.

Tak snad se máme na co těšit! Natáčet by se mělo začít někdy v průběhu příštího roku, tudíž by snímek mohl premiérovat někdy v roce 2024.