Český autor Jan Kotouč rozhodně není žádným začátečníkem, jelikož má na svém kontě již 17 vydaných knih, které většinou spadají do subžánru military sci-fi. V roce 2009 vydal svůj debutový titul s názvem Pokračování diplomacie. Od té doby vydává autor jedno dílo za druhým. Kromě military sci-fi píše Jan Kotouč i oblíbený subžánr space opera.

Mezi jeho poslední tituly patří série Centrální impérium. Ta v dnešních dnech čítá celkem dva díly, které vydalo nakladatelství Fantom Print. Fanoušci však vědí, že Jan Kotouč připravuje třetí díl s podtitulem Obránci civilizace. Doteď jsme však netušili, kdy se pokračování vůbec dočkáme. Máme pro vás dobrou zprávu, čekání je skoro u konce, protože autor ve facebookové skupině Space Opera & Space SF Fans SK/CZ prozradil, že bychom se mohli dočkat již za 4 týdny. Je tedy velice pravděpodobné, že kniha již míří do tiskárny.

Centrální impérium se hroutí. Pro všechny nastal čas velkých strategických manévrů. Jakákoliv posádka, která chce zachránit svou bitevní loď, musí znát kouzla lstí a intrik. Musíte promyslet každý krok. Udělat si spojence z bývalých padouchů není rozhodně špatný nápad. Dobrý hráč si rozhodně umí nechat karty, které by špatný hráč zahodil. Císař Daniel Hankerson je velmi dobrý hráč, tuší však, že se ve velkých bitvách musí počítat s velkými oběťmi, pokud chce ubránit celou civilizaci. To že to ví ještě neznamená, že se s tím dokáže smířit.

Podle autorových předpokladů by měli Obránci civilizace vyjít někdy v půlce června/júna tohoto roku. Uvidíme však jak dopadne tisk a distribuce. Nakladatelství Fantom Print, které knihu vydává je velice spolehlivé, takže si myslíme, že to rozhodně klapne. Když ne do půlky června, tak určitě do konce měsíce.