Nicolas Cage i nadále patří mezi nejznámější a nejaktivnější herce současnosti. Během čtyřiceti let své herecké kariéry si zahrál téměř ve sto dvaceti filmech, přičemž to vypadá, že v nejbližší době rozhodně nehodlá ubrat na plynu. Někteří ho zbožňují, jiní ho považují za jednoho z nejpřeceňovanějších herců všech dob, plus pro jiné je jen hereckým vtipem, který je ochotný působit v kdejaké hovadině. Přesto ale byl herec v průběhu své kariéry dvakrát nominován na Oscara, přičemž jednu z nominací dokonce proměnil (hlavní herecký výkon za film Leaving Las Vegas). Cage je mimo jiné znám pro své extrémní metody herectví. To zahrnuje například vytrhávání zubů bez použití anestetika, šňupání sacharinu, aby se lépe ponořil do role drogově závislého, a speciální dieta, během které celé měsíce nejedl nic jiného než steaky. Ať už je vás názor na Nicolase jakýkoliv, musíte uznat, že úděl herce bere opravdu vážně.

Cage nedávno zazářil v drama thrilleru Pig, což je sice film s rozporuplnými recenzemi, ale je v něm velice chválen hercův výkon. Mnozí ho dokonce považují za jeden z nejlepších z celé jeho kariéry. V rozhovoru pro EW, ve kterém herec propagoval svůj nejnovější film Prisoners of the Ghostland, uvedl, že s herectvím rozhodně seknout nehodlá:

,,Ne, ne, ne. To se nesmí stát. Moje působení ve filmech je mým andělem strážným, potřebuji to dělat. Když pracuji, tak se cítím zdráv. Potřebuji pozitivní místo, kde mohu předvést své životní zkušenosti, přičemž herectví mi dává přesně to. Nikdy do důchodu neodejdu.“ 

Hercova kariéra zažila svoje světlé a temné dny. Každý ale musí posoudit sám, nakolik kvalitně si vede nyní. Cage každopádně pokračuje v působení v nezávislých filmech, protože Hollywoodu se údajně už trochu obává. Za tři roky bude hercovi 60 let. Kdo ví, s tímhle tempem je možná jen v polovině své herecké kariéry. A v jakém filmu se Nicolas Cage nejvíce líbil vám?