Pár dní před Vánoci nám Netflix nadělil krátký teaser na slibně vyhlížející jihokorejský sci-fi snímek jménem Jung_E, o který se postaral tvůrce parádní zombie jízdy Vlak do Pusanu. A nedávno se streamovací služba konečně pochlubila plnohodnotným oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Ten nám také více poodhalí, co všechno vlastně můžeme od nadcházející akční sci-fi očekávat. Podíváme se na konec 22. století, během kterého se ze Země kvůli klimatickým změnám pomalu stává neobyvatelná planeta, na níž navíc zuří strašlivá občasná válka obrovitánských rozměrů. Výzkum umělé inteligence však učinil významné pokroky kupředu. Výsledek snahy nejrůznějších vědců by ale mohl konečně vést k ukončení války. Podařilo se jim totiž naklonovat mozek ženy jménem Yun Jung-yi (Kim Hyun-joo), která bývávala válečnou hrdinkou. A z nově vydaného traileru je patrné, jak si onu chvályhodnou pověst vybudovala. 

Tým vědců se tak pokusí vytvořit armádu naklonovaných super vojáků, celý projekt tak nese název Jung_E. Onen program se ale patrně přestane líbit ženě jménem Seohyun (Kang Soo-yeon), která by měla být dcerou legendární hrdinky, jejíž mozek tým vědců využívá. Následně se tak rozhodne své ,,matce“ pomoci dostat se z jejího nezáviděníhodného vězení. Jaké to ale bude mít následky? To se necháme překvapit.

Podle traileru je ale zjevné, že režisér Yeon Sang-ho pro nás připravuje další nadupanou akční jízdu. Tak doufejme, že se mu bude dařit také v žánru sci-fi. Netflix se taktéž pochlubil oficiálním plakátem, který si můžete prohlédnout níže. 

Yeon Sang-ho se kromě výše zmíněného Vlaku do Pusanu postaral i o seriál Peklo (Hellbound), který se brzy dočká i druhé řady.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 20. 1. 2023.