Druhý díl filmové adaptace Sonica zaznamenal další parádní úspěch. V rámci domácího box officu už totiž snímek vydělal přes 160 milionů dolarů, čímž se oficiálně stal vůbec nejvýdělečnějším videoherním filmem v historii USA. Zkusíte si tipnout, který film držel tento status předtím? Přesně tak, to byl zase díl první, který do domácího box officu vydělal necelých 149 milionů. Pokud bychom zůstali právě v domácím prostředí Severní Ameriky, tak druhý Sonic svými tržbami například překonal filmy jako Není čas zemřít, Tiché místo: Část II a Star Trek: Do neznáma.

Je to tak další rekord, kterým se dobře hodnocená filmová adaptace o jednom z nejslavnějších hrdinů herní historie může chlubit. Ježek Sonic 2 totiž ještě k tomu během svého zahajovacího víkendu vydělal pro domácí box office pohádkových 71 milionů dolarů, čímž si s pohodou strčil do kapsy díl první, který zas během prvního víkendu vydělal 58 milionů. Díky tomuto výdělku měl tak druhý díl vůbec nejlepší zahajovací víkend ze všech videoherních filmů v historii.

Celosvětově druhý díl Sonica vydělal 323 milionů dolarů, díky čemuž je momentálně na pátém místě v seznamu komerčně nejúspěšnějších filmů roku 2022. Snímek tak začíná pomalu dýchat na záda filmové adaptaci legendární herní série Uncharted, která zas vydělala 394 milionů. Vůbec nejvýdělečnější filmovou adaptací videohry celosvětově je i nadále Warcraft z roku 2016, který vydělal přes 439 milionů. Nutno ale dodat, že za to především vděčí neamerickému publiku, protože v rámci domácího box officu vydělala adaptace populární strategie pouhých 47 milionů. Což byl také jeden z důvodů, proč jsme se dosud nedočkali žádného pokračování.

Studio Paramount proto může být s úspěchem filmu opravdu náležitě spokojené. A můžeme si být stoprocentně jisti, že se v budoucnu dočkáme ještě třetího dílu. Stejně tak se můžeme těšit i na seriál, který se zaměří na ježuru Knucklese (Idris Elba). A pokud jste ještě náhodou nezhlédli naši recenzi, určitě na ni podívejte níže.