Když letos dorazil do našich trafik šesti dílný komiksový speciál Batman/Fortnite: Bod Nula, tak se Českem a Slovenskem prohnala neočekávaná vlna nadšení. Nadšení bylo takové, že nakladatelství Crew muselo zažádat DC Comics o dotisky prvních dílů, protože poptávka mnohonásobně překonávala nabídku. Batman bloudící videoherním fenoménem měl úspěch nejenom u nás, ale i v cizině, takže se ještě letos dočkáme pokračování, které opět vyjde i u nás a v dalších osmi zemích v den celosvětového vydání.

Batman/Fortnite: Foundation vyjde již 26. října a bude se jednat o rozsáhlejší dílo. Těšit se tak můžeme na čtyřicetistránkový speciál, který do světa Fortnitu přivede jednoho z nejpopulárnějších Batmaních záporáků současnosti – Batmana, který se směje (Batman Who Laughs). Jeho stvořitel a jeden z nejvýznamnějších novodobých komiksových scénáristů Scott Snyder se také podílí na příběhu a zrovna z akvizice takového esa je cítit, že DC Comics má nejspíše se značkou Batman/Fortnite velké plány. Vypadá to, že se tentokrát Batman nevypraví do videoherního světa, ale že se právě různé aspekty videoherního světa objeví v samotném srdci Gothamu. A to je může být zajímavé.

Kromě Snydera se na scénáři podílí i dvojice autorů, kteří mají se sérií již zkušenosti. Zkušeného autora doplní Donald Mustard z Epic Games a populární Christos Gage. O výtvarnou stránku se postará Joshua Hixson a k ruce mu bude i Snyderův dvorní kreslíř Greg Capullo.

Tak jako tomu bylo u Batman/Fortnite: Bod Nula, tak i u Foundation můžeme očekávat bonusové skiny a témata do hry Fortnite. Tentokrát v sešitu bude dostupný kód na skin Batmana, který se směje a k tomu se na vás tento ďábelský záporák může smát i ze zbrusu nové načítací obrazovky. Skin samotný bude po uvedení komiksu na trh dostupný i v oficiálním Fortnite obchodě. 

Již večer nám začíná dlouho očekávaný event DC Fandome, kde se dozvíme spoustu nejnovějších informací o chystaných filmech, seriálech a komiksech a veškeré informace budeme zpracovávat hned ten večer, protože na takový nejnovější Batman trailer se všichni opravdu moc těšíme.