Ať už se nám to líbí nebo ne, Paranormal Activity se skutečně dočká osmého dílu. První film z hororové „found footage“ série z roku 2007 zaznamenal vyloženě kolosální úspěch. Není proto divu, že série následně vyplodila mnoho dalších dílů, jejichž kvalita je ale poměrně rozporuplná. A když už to vypadalo, že série je konečně ukončená, studio Paramount nám minulý rok nadělilo sedmý díl jménem Paranormal Activity: Next of Kin.

I přestože se ale snímek příliš pozitivních ohlasů nedočkal, producent Jason Blum, který se na výrobě hororové série podílí už od prvního dílu, pro Variety odhalil, že již příští rok bychom se měli dočkat dalšího filmu. Ten by měl nést název Paranormal Activity: The Other Side, zaměřit by se měl na čtveřici mladých studentů, kteří se před nástupem do školy přestěhují do domu sester Katie a Kristi, hrdinek z předešlých dílů série. 

Ale jak se zdá, z celé série už začíná být unavený i sám Jason Blum. Ten nijak netají názor, že sedmý díl z minulého roku, který měl sloužit jako reboot celé série, byl příšerný. Zároveň se ale také domnívá, že éra found footage žánru by se už konečně měla nechat na pokoji, stejně tak si myslí, že by se mělo odkráčet od celé Paranormal Activity série.

Údajně by se k ní velice rád vrátil, kdyby ho například kontaktoval slavný hororový režisér Scott Derrickson s tím, že pro další díl má skvělý nápad, ale k ničemu takovému patrně nedojde. O osudu celé série však nerozhoduje on, ale studio Paramount. A jak se zdá, tato významná filmová společnost celou značku pustit k vodě ještě stále úplně nechce.

Už při tvorbě sedmého dílu Blum prohlašoval, že to s budoucností série nevidí úplně růžově, přičemž k opětovnému získání již dávno zašlé slávy je nutné, aby další film byl co nejvíce inovativní. Neúspěch filmu mu ale patrně potvrdil, že je opravdu čas od série odkráčet.

Filmu Paranormal Activity: The Other Side se máme dočkat někdy během roku 2023. Následný (ne)úspěch snímku možná zároveň také rozhodne o budoucnosti celé série, ale to se necháme překvapit.