Mezi nejlepší akčňáky osmdesátých let patří zcela bezpochyby i hongkongský snímek Killer od legendárního režiséra Johna Woo. Pokud jste film neviděli a zároveň jste fanoušci Johna Wicka, tak to rozhodně co nejdříve napravte! Snímek se totiž zaměřuje na profesionálního zabijáka jménem Jeffrey, který přijme svou vůbec poslední zakázku, aby mohl získat peníze pro ženu, kterou nechtěně oslepil. Vše se ale samozřejmě zvrtne, přičemž proti Jeffreymu se obrátí jeho bývalý kolegové. Ti však netuší, že Jeffrey je v mnoha ohledech daleko lepším zabijákem než oni. Snímek proslul především svou dechberoucí akcí, na kterou je radost pohledět i v současné době. V podstatě se dá říct, že John Wick je takovým duchovním nástupcem Killera. V hlavní roli se představil charismatický Chow Yun-Fat, který se mimo jiné proslavil i díky krásnému filmu Tygr a drak z roku 2000.

Nedávno ale vyšla informace, že snímek se dočká amerického remaku. A to opět pod dohledem Johna Woo. 

Woo se na americké produkci naposledy podílel během filmu Výplata z roku 2003, následně se ale vrátil do své rodné Číny, kde například natočil historické snímky jako Čch´ pi a Krvavé pobřeží. Americký remake Killera má vzniknout pod dohledem streamovací služby Peacock, přičemž Woo by se měl opravdu znovu postarat o režii. Zatím však není vůbec známo, jakou přesně bude mít remake podobu. V roce 2018 už k jednomu pokusu o natočení remaku Killera došlo, tehdy však měla hlavní postavu ztvárnit herečka Lupita Nyong´o, která se proslavila díky filmům jako Black Panther a My. Projekt byl však nakonec zrušen. Je tudíž otázkou, co pro nás Woo přichystá ve své nové americké verzi. 

Vypadá to, že Woo se do západního světa filmu vrací ve velkém stylu. Kromě remaku Killera totiž momentálně pracuje na akčním thrilleru jménem Silent Night, který má být jistým aspektem hodně unikátní. Údajně má být kompletně bez jakýchkoliv dialogů. I přestože se má jednat o celovečerní podívanou, padnout by v něm nemělo jediné slovo. Jakmile snímek režisér dokončí, měl by se hned poté vrhnout právě na remake Killera, přičemž pokud všechno půjde dobře, fanoušci by se ho měli dočkat už někdy v průběhu roku 2023.

Jste fanoušci filmografie slavného čínského režiséra?