Fanoušci vynikajícího kriminálního seriálu Temný případ (True Detective) už nějaký ten pátek slaví, protože ohromující a nesmírně atmosférická série od Nica Pizzolatta se dočká další řady. Ta má nést název True Detective: Night Country, přičemž nás čeká další vyšetřování jednoho pořádně zapeklitého případu. Kolovaly také zvěsti o tom, že jednu z hlavních rolí ztvární oscarová herečka Jodie Foster, hvězda ze slavných filmů jako Taxikář, Mlčení jehňátek a Kontakt. A nyní to máme konečně potvrzené. Herečka si skutečně zahraje jednu z hlavních protagonistek celého příběhu, přesněji si má zahrát detektivku jménem Liz Danvers. Nově vyšly také informace o tom, kde přesně se bude čtvrtá řada odehrávat. Ve Spojených státech nakonec zůstaneme, ale podíváme se do jejich méně známých končin. Celý děj se totiž má odehrávat na Aljašce.

A dokonce už také známe útržky ze samotného příběhu. Během dlouhé zimy z výzkumné stanice Tsalal Arctic zmizelo za záhadných okolností šest pracovníků. Vyšetřování tak povede dvojce zkušených detektivek, již zmíněná Liz Danvers, kterou si zahraje Jodie Foster, a pak Evangeline Navarro, ovšem její představitelku zatím ještě neznáme. Obě dvě tak budou muset nejenom celý podivný případ rozlousknout, ale zároveň se potýkat i s vlastními kostlivci ve skříni. A musí sebou hodit, protože jinak stopy vychladnou. Doslova!

Nutno ovšem podotknout, že Pizzolatto tentokrát na další řadu nedohlíží. Už před několika měsíci vyšlo najevo, že čtvrtou řadu si vezme na starost filmařka Issa López, mexická tvůrkyně, která se například podílela na tvorbě seriálu Britannia z roku 2018. Je taktéž tvůrkyní mexického hororu Vuelven, který vyšel v roce 2017. Připojí se k ní talentovaný režisér Barry Jenkins, který v roce 2017 vyhrál Oscara v kategorii Nejlepší adaptovaný scénář za film Moonlight. López by se tak měla postarat o celkový scénář, plus i režii pilotního dílu. Jenkins bude celou sérii produkovat. Je tudíž více než pravděpodobné, že k režii epizod čtvrté řady budou následně přizváni ještě další filmaři.

A kdy se vlastně nadcházející čtvrté řady dočkáme? To je zatím ve hvězdách, nicméně samotná produkce by měla začít už někdy během letošního podzimu. Pokud vše půjde dobře, True Detective: Night Country by se k nám mohl přiřítit někdy během roku 2023. Ale to se necháme překvapit.

Jakou herečku byste rádi viděli po boku Jodie Foster?