Režisér Guy Ritchie proslul hlavně svými britskými gangsterkami. Snímek Sbal prachy a vypadni mu otevřel dveře do filmového světa a jistou dobu formoval jeho kariéru. Na tento úspěch navázal Podfu(c)k, který byl tematicky velmi podobný. V obou filmech si zahrál Jason Statham a následně dostal roli ještě v méně povedeném Revolveru. To znamená, že film Rozhněvaný muž (Wrath of Man) je čtvrtá kolaborace těchto dvou umělců.

Guy Ritchie se však neomezuje na specifický zločinecký subžánr. Pro Hollywood vytvořil dva díly Sherlocka Holmese s Robertem Downeym Jr., netradiční fantasy Král Artuš: Legenda o meči, či hraného Aladina pro Disneyho. Loňskými Gentlemany se vrátil ke kořenům a Rozhněvaným mužem se u nich ještě chvilku zdrží.

Přečtěte si také: H4Z4RD: Ujetá akční jízda z Belgie představuje trailer

Rozhněvaný muž vychází z povídky francouzského režiséra a scénáristy Nicolase Boukhriefa s názvem Cash Truck. To velmi jasně naznačuje, o čem ve filmu půjde. Jason Statham si zahraje tajemného muže s přezdívkou „H“. Ten se zapojí do agentury, která chrání náklaďáky převážející peníze. Nejdříve ho jeho kolegové podezřívají, že chce peníze ukrást. Pravda je však trochu jiná. Zločinci, kteří kradou peníze z těchto vozů, mají něco dočinění se smrtí jeho syna a H potřebuje svoje odpovědi.

Trailer vypadá o něco akčněji, než většina Ritchieho filmů. Jestli ukázka není zavádějící, se přesvědčíme 24.6 v slovenských kinech a 1.7 film dorazí i do České republiky.