Streamovací službě Apple TV+ dělá radost především sympaťák Jason Momoa. Ten totiž vystupuje v jedné z hlavních rolí jejího úspěšného post-apokalyptického seriálu jménem See. A zdá se, že brzy se svalnatý představitel Aquamana objeví v dalším seriálu, jenž má vzniknout pod taktovkou výše zmíněné platformy. Tím by měla být série Chief of War, která má být údajně velkolepým vyprávěním o sjednocení a kolonizaci Havaje z pohledu domorodců. Přesněji se příběh bude odehrávat na přelomu 18. století. A to během neustálého válečného stavu mezi čtyřmi hlavními havajskými královstvími. Slavný válečník jménem Ka’iana konflikt opouští, aby se stal rybářem, ale kvůli jisté věštbě se následně rozhodne na bojiště vrátit, aby mohl Havaji přinést mír. A jelikož se Momoa sám na Havaji narodil, je pro hlavní roli tak ideálním kandidátem.

Herec se má také ujmout tvorby scénáře, který sepíše společně s filmařem Thomasem Pa´a Sibettem. Bude se tak jednat o jejich druhou spolupráci, v roce 2018 se totiž Sibett podílel na tvorbě scénáře k filmu Sněžná past, kde Momoa hrál také hlavní roli. 

Podle informací od Variety už také konečně víme, kdo se má ujmout režie. Bude to filmař Justin Chon, americký herec a režisér s korejskými kořeny. Zdá se ale, že čtyřicetiletý filmař nějaký ten talent má. Za jeho film Gook z roku 2017 získal Cenu diváků NEXT na filmovém festivale Sundance. Jeho následný film Blue Bayou z minulého roku to dokonce dotáhl na nominaci v kategorii speciální ceny poroty na festivale v Cannes. Chon už navíc jeden seriál pro Apple TV+ natočil. Je jím zatím dobře hodnocené drama z americké a jihokorejské produkce, které nese název Pachinko. Natočil ho společně s režisérem Kogonadou. 

Showrunnerem celého seriálu se má stát Doug Jung, jeden z tvůrců krimi seriálu Dark Blue z roku 2009, který se zároveň podílel na scénáři ke snímku Star Trek: Do neznáma. Nadcházející seriál Chief of War se tak zdá být v dobrých rukou. Ten jen ještě doufat, že Momoa bude mít i pisatelský talent. Chief of War totiž bude jeho scénáristickým debutem.