Na konci příštího měsíce bude na Apple TV+ premiérovat první epizoda třetí řady povedeného postapokalyptického seriálu SEE, která bude zároveň řadou poslední. A jak se zdá, finále to bude jaksepatří epické. Dokazuje to i plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Původní příběh seriálu pojednává o světě, ve kterém zlatá éra lidstva už dávno skončila. Skolila ho globální epidemie, kvůli které jsou nyní všichni přeživší lidé slepí. Lidský druh se tak opět vrátil do jeskyní a primitivních chatrčí, přičemž trosky velkých měst jsou jedinou připomínkou jejich dávno zašlé slávy. Ovšem v jistém kmeni, jehož součástí je mocný válečník jménem Baba Voss (Jason Momoa), se jednoho dne stane něco neuvěřitelného. Narodí se do něho dvě děti, které slepé nejsou. To však neunikne pozornosti dalších lidí z jiných kmenů a skupin, kteří mají nekalé úmysly.

Ve třetí řadě se Baba Voss vrátí patrně do svého posledního boje. Zlá a stále dost cáklá bývalá královna Sibeth Kane uprchne ze svého vězení a připojí se k armádě Trivantianů s jediným cílem. Pomstít se své sestře a získat zpět svou korunu. K dispozici tak mají katapulty s výbušninami, proti kterým armády našich hrdinů téměř nic nezmůžou. Baba Voss se tak musí vrátit ze své samoty v divočině, aby mohl opět ochránit nejen svou lásku, ale také její dvě již dospělé děti, které mají dar zraku. Podaří se konečně hlavním hrdinům vypořádat se s šílenou královnou, která jim už od první epizody první řady působí tolik utrpení? To se necháme překvapit. 

Jonathan Tropper, showrunner a výkonný producent celého seriálu, na začátku měsíce prohlásil, že nás čeká velice uspokojivé finále se strhující akcí a emocemi, přičemž se nemůže dočkat, až se o onen zážitek podělí i s fanoušky. Dále se ve třetí řadě dočkáme herců jako Sylvia Hoeks, Hera Hilmar, Christian Camargo, Archie Madekwe, Nesta Cooper, Tom Mison, Olivia Cheng, Eden Epstein, Michael Raymond-James, David Hewlett a Trieste Kelly Dunn.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 26. 8. 2022.