Herní studio SNK oznámilo animovanou adaptaci jejich akční série s názvem King of Fighters: Awaken. V traileru vidíme záporáka Goenitze a hlavního hrdinu Kyo Kusanagiho.

Výskyt Goenitze naznačuje, že film zadaptuje takzvaný "NESTS arc". Příběh se točí kolem futuristické společnosti NESTS, řízené Goenitzem, který používá turnaje jako test svých supervojáků a zbraní, díky nimž chce převzít kontrolu nad světem. Hry se zabývaly touto dějovou linkou od The King of Fighters '99 (1999) až po The King of Fighters 2001.

Přečtěte si také: Kyberpunková akce Spine se inspirovala u filmů Matrix a John Wick

Animační studio iDragons v roce 2018 oznámilo, že jejich 24dílný animovaný seriál The King of Fighters: Destiny získá další dvě série, které povedou k filmovému finále. Není známo, jestli je projekt stejným filmem jako ten oznámený v roce 2018. V době oznámení totiž iDragons poznamenali, že film bude mapovat "Orochi arc," ze hry The King of Fighters '97.

Seriálová adaptace videoherní franšízy byla oznámena v roce 2016. Svou premiéru si seriál The King of Fighters: Destiny odbyl na Steamu v srpnu 2017 a měl 24 epizod. Tato série se inspirovala čtyřdílnou web sérií od Production I.G (Psycho Pass, Attack on Titan) pojmenovanou The King of Fighters: Another Day z roku 2005 a 2006.

SNK vydalo The King of Fighters XIV jako prozatím poslední díl v sérii pro PlayStation 4 v roce 2016. O rok později byla hra vydána i na Steamu. SNK nyní pracují na The King of Fighters XV.