James Wan a Jason Blum. Pokud jste fanoušci hororů, tak jste tyto dvě jména už určitě museli slyšet. James Wan patří mezi nejlepší a nejznámější hororové režiséry současnosti, který je otcem slavných sérií jako Saw, Insidious a V zajetí démonů. V roce 2014 tak založil svou vlastní produkční společnost, která nese název Atomic Monster Productions.

Jason Blum je zase uznávaným producentem a šéfem společnosti Blumhouse Productions, která se zaměřuje především na projekty hororového žánru. Pod jejím dohledem tak vznikla celá řada slavných hrůzných snímků, například Paranormal Activity, Sinister, Očista, Uteč a všechny tři díly novodobé trilogie Halloween. Wan a Blum jsou zkrátka ve filmovém světě hrůzy významnými jmény.

A nyní se zdá, že oba dva tvůrci hodlají spojit nejenom své síly, ale v podstatě i své společnosti. 

The Hollywood Reporter informoval o tom, že Wan a Blum jsou v pokročilých jednáních o sjednocení svých studií. Podle navrhované dohody by ale Blumhouse Productions a Atomic Monster stále fungovaly jako samostatné značky, přičemž každá by si zachovala jak svou tvůrčí autonomii, tak i svou dobře zavedenou identitu značky. Kombinace jejich tvůrčích a finančních zdrojů by však společnostem umožnila větší podíl na rozvětvení do jiných forem zábavy a vyprávění příběhů, což by například mohlo znamenat zabřednutí do světa VR a videoher.

Obě dvě studia už v minulosti každopádně blízce spolupracovaly, a to na výše zmíněné sérii Insidious, která se příští rok dočká pátého dílu. Sám Jason Blum se o chystaném spojení sil vyjádřil následovně:

,,James je pravděpodobně ze 70 až 80 procent umělec a z 30 až 20 procent businessman. A já to mám přesně naopak. Skutečně se navzájem doplňujeme, jsme jako jin a jang, což je jeden z důvodů, proč je to tak úžasné.“

Co tedy ono spojení bude znamenat? Inu, v první řadě určitě větší a nákladnější hororové filmy. Společnost Blumhouse Productions se při natáčení svých filmů dlouho spoléhala na nápady zvenčí, přičemž sám Blum doufá, že díky spojení se ono číslo nabídek zajímavých námětů ještě zvětší. Atomic Monster jim ve výsledku pomůže vytvořit více filmů tím, že jim dá svého vlastního autora, který jim poskytne další nápady na produkci.

Sám Wan ostatně v minulosti prohlásil, že má v šuplíku strašně moc námětů. Vlastně tolik, že by si s nimi sám neporadil. Taktéž ho těší představa prozkoumat hororový žánr skrze seriály, podcasty, pořady a videohry. Tak uvidíme, co z toho všeho nakonec vyleze.